Bosna Hersek'te Sünnet Şöleni Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te Sünnet Şöleni Yapıldı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Saraybosna'daki İstanbul Kültür ve Eğitim Merkezi'nin organizasyonuyla sünnet ettirilen 150 çocuk için şölen düzenlendi.

19.04.2014 18:11

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Saraybosna'daki İstanbul Kültür ve Eğitim Merkezi'nin organizasyonuyla sünnet ettirilen 150 çocuk için şölen düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Bosna Kültür Merkezi'nde (BKC) düzenlenen sünnet şölenine, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Saraybosna İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktareviç, Türkiye'den gelen davetliler ve sünnet ettirilen çocuklar, aileleri ve misafirler katıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, törende yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Eskişehir'in yaklaşık 1 yıl boyunca Orta Asya, Balkanlar ve tüm Türk dünyasında faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiğini söyedi.

Kültür, sanat, spor ve bilim alanlarındaki çeşitli aktivitelerle bu coğraflarda yaşayan dost ve akraba topluluklarla ilişkileri artırarak, yakınlaşmayı sağladıklarını vurgulayan Vali Tuna, "Sünnet tabiki çok önemli olay, çok önemli bir ritüel, ortak kültür mirasımızın, dini inançlarımızın gereği çok önemli organizasyon" dedi.

Törene katılan tüm çocukları ve ailelerini tebrik eden Vali Tuna, daha sonra sünnet olan çocuklara altın ve saat hediye etti.

Saraybosna İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktareviç ise yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'te 4 yıl boyunca yaklaşık 3 bin çocuğu sünnet ettirdiklerini belirterek, bu yıl da Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın destekleriyle 150 çocuğu sünnet ettirdiklerini kaydetti.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise  acılar ve üzüntülerin paylaşılarak azaldığını, sevinçlerin ise paylaşılarak arttığına işaret ederek, "Bugün düzenlenen şölen de bunun bir göstergesidir. Sünnet olan çocukları ve ailelerini tebrik ediyorum" dedi.

Törende, daha sonra Fatih Sultan Mehmet Korosu tarafından ilahiler seslendirildi, çeşitli gösteriler sunuldu. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te Sünnet Şöleni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement