Bulgaristan'da Vampir Bulundu İddiası - Son Dakika
Teknoloji

Bulgaristan'da Vampir Bulundu İddiası

Bulgaristan\'da Vampir Bulundu İddiası

Bulgaristan'ın Indiana Jones'u olarak bilinen Prof. Nikolai Ovcharov, Perperikon'da kalbine kazık çakılmış birine ait mezarı ortaya çıkardı.

13.10.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Hayatını antik medeniyetlerin sırlarını ortaya çıkarmaya adayan ve arkeoloji bilimine kazandırdığı sıra dışı buluntular sebebiyle " Bulgaristan'ın Indiana Jones'u" olarak tanınan Prof. Nikolai Ovcharov, ülkenin güneyinde 20 önce keşfedilen Perperikon antik kentinde "vampir mezarı" buldu. Milattan önce 5 binli yıllara dayanan Perperikon'da perşembe günü ortaya çıkarılan ve 13'üncü yüzyıla ait olduğu sanılan buluntuda bazı ayrıntılar dikkat çekiyor.


Bunlardan en önemlisinin iskeletin göğsündeki metal parçası olduğunu ifade eden ünlü arkeolog, bu kazığın, ölülerin mezardan çıkıp yaşayanlara zarar vermesini engellemek amacıyla kullanıldığını söylüyor. "İntihar gibi sıradışı bir yolla yaşamını yitirenlere de bu gibi uygulamalar yapılabiliyordu" diyen Ovcharov, iskeletin 40 veya 50 yaşlarında bir kişiye ait olduğunu tahmin ettiklerini ve göğsüne bir at arabasına ait dingilden alınan kazığın çakıldığını belirtiyor. "Vampir mezarı" 2012 ve 2013'te Perperikon'un 200 mil doğusundaki Sozopol'de bulunanlarla büyük benzerlikler taşıyor. Sofya'daki Ulusal Tarih Müzesi müdürü Bozhidar Dimitrov, Bulgaristan'da 100'ün üzerinde vampir olduğuna inanılan kişilere ait iskelet çıkarıldığını belirtiyor.


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bulgaristan'da Vampir Bulundu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement