Burhaniyeli Sağlıkçılar Avrupa'da Staj Yapacak - Son Dakika
Yerel

Burhaniyeli Sağlıkçılar Avrupa'da Staj Yapacak

Burhaniyeli Sağlıkçılar Avrupa\'da Staj Yapacak

Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı “Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Tıp Bilişimi Konusunda AB’de Uygulamalı Meslek Eğitimi “ adlı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel hareketliliği projesi kabul edildi.

16.08.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Tıp Bilişimi Konusunda AB'de Uygulamalı Meslek Eğitimi " adlı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel hareketliliği projesi kabul edildi. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında yapılan proje ile 15 Öğrenci ve 6 personelin katılımı ile İspanya ve İtalya hareketliliğini gerçekleştiren Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Tıp Bilişimi Konusunda AB'de Uygulamalı Meslek Eğitimi " adlı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel hareketliliği projesi, Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Bicik, okullarının hazırladığı, Bandırma Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şişli Hamidiye Etfal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de ortak olduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sundukları proje kapsamında 42 öğrencinin Avrupa Birliği ülkelerinde staj yaparak tıbbi bilişim alanındaki uygulamaları yerinde göreceğini söyledi. Projelerinin, 2015 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sunulan 1944 proje teklifi arasından desteklenmeye hak kazanan 209 proje arasına girdiğini dile getiren Bicik," 82 bin 551 euro bütçesi olan ve 3 hafta sürecek projemizle okulumuzdan 14 öğrenci, Bandırma Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 14 öğrenci ve Şişli Hamidiye Etfal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 14 öğrenci olmak üzere 42 öğrencimiz Avrupa Birliği ülkelerinde değişik işletmelerde staj yaparak son derece teknolojik ve yeni gelişen bir alan olan tıbbi bilişim konusundaki uygulamaları yerinde ve yakından izleme fırsatı bulacaklar. Okulumuzdan 14 öğrenci, 1 idareci ve 1 öğretmen proje kapsamında Belçika'ya gidecek. Proje ortağımız okullar da Macaristan ve Almanya'ya gidecekler. Okulumuz için çok önemli olan bu projenin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımı kutluyor, projenin okulumuz ve öğrencilerimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

2015-2016 yılında 3 Avrupa Birliği projelerinin kabul edilmesiyle okullarının proje bakımından başarılı bir dönem yaşadığını belirten Bicik, Dursunbey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu ve Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortak olduğu "Avrupa'da Halk Sağlığı Alanında Hemşirelerin Uygulamalı Meslek Eğitimi" adlı proje kapsamında Macaristan'a 14 Öğrenci 1 öğretmen; Gönen Hacı Şükriye İpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı ve Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortak olduğu "Geriatrik Hastaların Bakım ve Rehabilitasyon Hizmetleri İçin AB de Hemşirelik Stajı" adlı proje ile de Avusturya'ya 7 öğrencinin ve 1 öğretmenin gideceğini, bu yıl hazırladıkları ve ortak oldukları üç proje ile toplam 35 öğrencilerinin Avrupa Birliği ülkelerinde staj yapacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen de, bu tür projeleri çok önemsediklerini belirterek, projenin çok yararlı olacağını söyledi. Müdür Pekşen, projede görev alan öğretmen ve öğrencilere başarı diledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniyeli Sağlıkçılar Avrupa'da Staj Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement