Bursa Sazlı Cazlı Grubu Bursa'da Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Bursa Sazlı Cazlı Grubu Bursa'da Konser Verdi

Bursa Sazlı Cazlı Grubu Bursa\'da Konser Verdi

Sazlı Cazlı grubu Bursa'da konser verdiAmerikalı ve Türk müzisyenlerden oluşan Sazlı Cazlı Grubu, Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde konser verdi.

13.05.2016 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sazlı Cazlı grubu Bursa'da konser verdi

Amerikalı ve Türk müzisyenlerden oluşan Sazlı Cazlı Grubu, Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde konser verdi. Grubun seslendirdiği, ' Çanakkale, 'Çayeli'nden Öteye ve 'Hekimoğlu türküleri seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.

ABD Büyükelçiliği ile ortak yürütülen ve bu yıl Müzik ruhun gıdasıysa, caz mükellef Karadeniz kahvaltısıdır sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında grup, Ördekli Kültür Merkezi'nde Bursalı sanatseverler ile buluştu. Geçen sene Anadolu illerinde Neşet Ertaş türkülerini seslendiren orkestra, bu yıl ağırlıklı olarak Karadeniz türkülerinden oluşan repertuarları izleyicilere seslendirdi. Öte yandan grubun seslendirdiği Çanakkale, Çayelinden öteye ve Hekimoğlu türküleri seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı. Türkiye turnesine bu konserle başlayan projenin mimarı Caz müzisyeni ve eğitmen Emre Kartari'ye, Türk müzisyenler Yahya Geylan, Ayça Kartari, Onur Puza ve İngiliz Stewart Todd ile Amerikalı Taylor Barnett eşlik etti. Projenin mimarı ve grubun şefi olan Emre Kartari, projenin gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirterek, Caz müziği bir folk müziği. Türk müziği de folk müziği olduğu için iki müziğin de ortak yanları var. Bu sebepten dolayı seyirciyi hiç kaybetmiyoruz. Bu yıl Bursa, Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Karabük'e konser vermeye gideceğiz. Umarım önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da arttırırız ve bu müziği vatandaşlara daha çok dinletebiliriz. Bu müziği İstanbul ve Ankara gibi illerde yapmak insanlara dinlettirmek bizim için daha kolay olurdu ama amacımız bu değil. Amacımız insanlara bu müziği daha az gelişmiş yerlerde dinletebilmek. Gruptaki yabancı müzisyenlerimizin de bu müzik çok hoşlarına gidiyor, çok seviyorlar. sözlerine yer verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Sazlı Cazlı Grubu Bursa'da Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement