Bursa Şehirlerarası Yollar Tır?lar Nedeniyle Kapanıyor - Son Dakika
Güncel

Bursa Şehirlerarası Yollar Tır?lar Nedeniyle Kapanıyor

Bursa Şehirlerarası Yollar Tır?lar Nedeniyle Kapanıyor

Yoğun kar yağışının devam ettiği Bursa'nın İstanbul ve İzmir arasındaki bağlantıyı sağlayan karayollarının ulaşıma açık kalması için ekiplerin çalışmaları 24 saat aralıksız sürüyor.

19.02.2015 15:28

Yoğun kar yağışının devam ettiği Bursa'nın İstanbul ve İzmir arasındaki bağlantıyı sağlayan karayollarının ulaşıma açık kalması için ekiplerin çalışmaları 24 saat aralıksız sürüyor. Ancak, tedbirsiz yola çıkan TIR'ların kayması sonucu yol sık sık ulaşıma kapanarak uzun kuyruklar oluşuyor. Kar yağışının tipi şeklinde etkili olduğu Bursa ' İzmir yolunun özellikle Yenikaraağaç ve Gölyazı mevkilerinde uzun kuyruklar oluştu. Kar yağışı sebebiyle Bursa ' Karacabey arasında taşımacılık yapan yolcu otobüslerinin seferlerini iptal ettiği öğrenildi. Bursa-İstanbul yolunun Dürdane Mevkii'nde de kayan TIR'lar nedeniyle yol sık sık ulaşıma kapanıyor.

İNEGÖL'DE DONMAK ÜZERE OLAN ÇOBANI JANDARMA KURTARDI

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Aşağıballık Mahallesi'den oturan 47 yaşındaki Mustafa Aydın, 4 kilometre uzaklıktaki çiftliğine yürüyerek gidip, büyükbaş hayvanlarına yem verdi. Mahalleye dönmek isteyen Aydın, tipiye yakalanınca yürümekte zorlandı. Düşerek karlar içinde yuvarlanan Aydın, cep telefonundan jandarmayı arayarak yardım istedi. Yola çıkan jandarma ekipleri yanlarına aldıkları mahalle sakinleri ile birlikte araçla bir süre gittikten traktörle yola devam ettiler. Tipiye rağmen ulaşılan Mustafa Aydın, traktör römorkuna konularak mahalle merkezine getirildi. Mahalle merkezine gelen 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık ekipleri arasındaki bir acil tıp teknisyeni donmak üzere olan Aydın'ın vücut ısısını normale döndürmek için üzerindeki montunu verdi. İlk müdahalenin ardından Mustafa Aydın İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada kayarak karayolunun kapanmasına neden olan TIR'ların, geçişine polis ve jandarma izin vermiyor. Bu araçlar belirlenen istasyonlarda bekletiliyor.

MUDANYA'DA YOLDA KALANLARA ÇAY SERVİSİ

Mudanya'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Mudanya- Bursa karayolu üzerinde yollarda kalan sürücü ve yolcuların yardımına, Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) yetişti. Mak ekipleri yollarda kalan sürücülere yardım ederken, Tepedevrent ve Arnavutköy mevkilerinde sürücü ve yolculara çay, kahve ve gofret ikram etti.

BURSAGAZ SAHA FAALİYETLERİNE KAR ENGELİ

Bursagaz, Bursa'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün planlanan saha faaliyetlerinin yapılmayacağını açıkladı. Bursagaz'dan yapılan açıklamada, 'Daha önceden abonelere bildirilen iç tesisat, bordro kontrol ve iç sözleşme randevularına bugün olumsuz hava muhalefeti ve ulaşım zorlukları nedeniyle gidilemeyecektir' denildi.

Bu arada Mustafakemalpaşa kapanan 75 köy yolunun açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Görüntüler: 19bursakar kodu ile Bursa klasöründe. Mudanya ve İnegöl'den görüntüler ise saat 13.30'a kadar geçilmiş olacak

Görnüt dökümü

Kaayolundaki çalışmalar

Mudanya Belediye başkanı vatandaşlara çay ve yiyecek ikram ederken

-Karayolundaki araçlar

-TIR ların bekletilmesi

-Detaylarlar

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Şehirlerarası Yollar Tır?lar Nedeniyle Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement