Büyükşehir'in Gençlik Merkezlerine Talep Yoğun - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'in Gençlik Merkezlerine Talep Yoğun

Büyükşehir\'in Gençlik Merkezlerine Talep Yoğun

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ve örgün eğitime destek kurslarının da verildiği gençlik merkezlerine talep yoğun olunca sınav gerçekleştirildi.

19.09.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ve örgün eğitime destek kurslarının da verildiği gençlik merkezlerine talep yoğun olunca sınav gerçekleştirildi. Sınav sonrasında açıkta kalacak öğrenciler için, önümüzdeki süreçte ek iki gençlik merkezi açılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi'nce açılan 5 gençlik merkezinde ( Seyhan, Ceyhan, Yüreğir, Yumurtalık, Sarıçam) verilen, örgün eğitime destek kurslarına ön kayıt yaptıran öğrenciler arasında seviye belirleme sınavı gerçekleştirildi.

Sınavlar, kapasitenin çok üzerinde talep olması nedeniyle, elemenin hakkaniyetle gerçekleştirilebilmesi amacıyla yapılıyor. Kurban Bayramı'nın ardından aynı içerikli sınavlar, Feke ve Saimbeyli'de de gerçekleştirilecek.

Sınavlar, 18- 19, 20 Eylül tarihlerinde yapıldı. Kurslar, 6, 7, 8, 11, 12. sınıflar ve mezunlar için veriliyor. Söz konusu kurslara katılmak için 6 bin başvuru yapıldığı ancak şu anki kapasitenin 4 bin olduğunu açıklanırken, dışarıda kalan öğrencilerin Seyhan ve Ceyhan ilçelerinde açılacak ikinci merkezlerde kurs göreceği belirtildi. Dersler ekimin ilk haftasında başlayacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'in Gençlik Merkezlerine Talep Yoğun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement