Çağlayan: "İşte meydan, yarın da hodri meydan" - - Son Dakika
Güncel

Çağlayan: "İşte meydan, yarın da hodri meydan" -

Çağlayan: "İşte meydan, yarın da hodri meydan" -

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, "Türkiye'de gerekli çoğunluğu, anayasayı değiştirme, referanduma götürme çoğunluğunu elde ettiğimiz zaman tekrar milletimize geleceğiz ve milletimizin takdiriyle Türkiye'ye başkanlık sistemini getirerek Recep Tayyip Erdoğan'ı devlet başkanı yapacağız" dedi.

09.08.2014 21:48

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, " Türkiye'de gerekli çoğunluğu, anayasayı değiştirme, referanduma götürme çoğunluğunu elde ettiğimiz zaman tekrar milletimize geleceğiz ve milletimizin takdiriyle Türkiye'ye başkanlık sistemini getirerek Recep Tayyip Erdoğan'ı devlet başkanı yapacağız" dedi.

Çağlayan, cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında AK Parti Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bakanlığı döneminde 102 ülkeyi ziyaret ederek Türkiye'nin büyük yol almasına katkı sağladıklarını belirtti.

Sanayi odası başkanlığı yaptığı 2003 yılında büyük bir kalp kirizi geçirdiğini anımsatan Çağlayan, takılan stent sayesinde yola devam ettiğini söyledi.

Geçen yıla kadar kalbinde 4 madalya (stent), taşıdığını ve bunların hiçbir şekilde millete hizmet etmekten alıkoymadığını vurgulayan Çağlayan, "Şimdi kötü bir hastalık bizi yakaladı. Bunda başbakanımız ve bizlere alçakca, namussuzca yapılan komplonun stresi etkili oldu. Arkamızda sizlerin duası ve Cenab-ı Allah'ın her zaman bizlerle olduğunu bilerek bu hastalığı da atlattık" dedi.

Halkın Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 55'in üzerinde bir oyla cumhurbaşkanı seçerek darbe yapanlara karşı en büyük cevabı vereceğini vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın ne suçu günahı vardı. Benim ve diğer bakan arkadaşlarımızın ne suçu günahı vardı? Ama birilerinin ayağına bastık. Faiz lobisinin ayağına bastık. Bu ülkeyi yıllarca hortumlayanların ayağına bastık. Bu ülkede birlik beraberlik olmasın diye sağcı solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayıran ve bu ülkenin sefil bir rol oynamasını isteyenlerin ayağına bastık. Şunu herkes iyi bilsin ki, bu ülkenin menfaatlerine ters düşenlerin değil ayaklarına, evelallah bu imanla damarlarına bile basmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini engellemeye çalışanların adaylarına "İşte meydan. Yarın da hodri meydan" diyerek seslenen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olduktan sonra göreceksiniz. Yeni Türkiye başka bir Türkiye olacak. Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrar çok farklı bir şekilde devam edecek. Evet birilerinin ayaklarına bastık ve basmaya devam edeceğiz. Türkiye istikrarı yakalayacak. Allah'ın izniyle çok kısa bir süre içerisinde sanayi odası başkanı olduğum dönemde de her zaman savunduğum gibi inşallah Türkiye'de gerekli çoğunluğu, anayasayı değiştirme, referanduma götürme çoğunluğunu elde ettiğimiz zaman tekrar milletimize geleceğiz ve milletimizin takdiriyle Türkiye'ye başkanlık sistemini getirerek Recep Tayyip Erdoğan'ı devlet başkanı yapacağız."

Çağlayan, konuşmasının ardından AK Parti Mersin il teşkilatında göreve yeni başlayan yönetimle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çağlayan: 'İşte meydan, yarın da hodri meydan' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement