Çanakkale 3. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale 3. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

Çanakkale 3. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

Gelibolu Yarım Adası tarihi güzergâhında gerçekleştirilecek olan turda Dardanel "Sporcular Acıktığında Dardanel Orada" sloganı ile bisikletçilerin yanında olacak.

03.04.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'nun üçüncüsü 05-06 Nisan tarihlerinde Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda gerçekleşiyor.

"Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'nda yerli ve yabancı 1650 bisikletçi pedal çevirecek. Gelibolu Yarım Adası savaş alanları güzergâhında gerçekleştirilecek olan bisiklet turunda, Dardanel "Sporcular Acıktığında Dardanel Orada"sloganı ile bisikletçilerin yanında olacak. Bisikletçilere ara mola yerlerinde ve bitiş çizgisinde Dardanel lezzeti ve güvencesi ile üretilen Mister No sandviç ve meyve suları ikram edilecek.

Türkiye geneli, Yunanistan, Bulgaristan ve Kıbrıs' tan katılacak olan 1650 bisikletçi ile özel bir coğrafyada gerçekleşecek olan Şehitlere Saygı Bisiklet Turu, katılımcı sayısı ve tur güzergahı ile dünyada bir ilke imza atarak, Guiness Rekorlar Kitabına girmeye hazırlanıyor.

Bu özel organizasyonda Dardanel'in Mister No sandviçleri, katılımcılara ikram edilecek. Dardanel markasının yaratıcısı Niyazi Önen, "dünyada farklılığı ile önümüzdeki yıllarda uluslararası katılımcıların daha fazla dikkatini çekeceğine emin olduğumuz bu sportif etkinliğe destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Organizasyonun gelecek yıllarda uluslararası boyutta başarısını perçinleyeceği umudundayım. Özellikle sağlıklı beslenme ve spora önem veren bir marka olarak, yakın tarihimizin en büyük destanının yazıldığı, aynı zamanda markalarımızın da anavatanı olan Çanakkale'de gerçekleşen bu tür etkinliklerin içinde yer almak bizlere sosyal sorumluluk anlamında da ayrı bir haz veriyor." dedi.

Her iki kıta arasında sıra dışı bir güzergahta tarihe ve doğal güzelliklere tanıklık ederek pedal çevirecek olan katılımcılar, Şehitlere Saygı niteliğinde adeta bir resmi geçit yapacaklar.

Şehitlere Saygı Bisiklet Turu"' nun 5 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan Birinci Gününde
Eceabat - Similasyon Merkezi, Similasyon Merkezi - 57. Alay Şehitliği, 57. Alay Şehitliği –
Conkbayırı, Conkbayırı - Similasyon Merkezi, Similasyon Merkezi - Eceabat güzergâhı izlenecek.

6 nisan Pazar Günü yapılacak olan İkinci Gün etkinliğinde bisikletçiler Eceabat Kabatepe, Kabatepe - Alçıtepe, Alçı tepe Seddülbahir, Seddülbahir - Abide, Abide - Eceabat güzergâhını izleyecek. "Çanakkale 3. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu" şehitler abidesinde yapılacak olan tören ile tamamlanacak.

Etkinlik Murat Varol başkanlığında 18 Mart Bisiklet Grubu öncülüğünde gerçekleşiyor.

18 Mart Bisiklet Grubu, 2004 yılında Murat Varol'un önderliğinde bir grup arkadaşı tarafından kuruldu. Grup, faaliyetleri, özel bisiklet turları ve gezileriyle çevreye insanlara ve trafiğe duyarlılığı önemsemesiyle bilinen ve ülke çapında beğeni toplayan çalışmalar sergilemektedir. Şehitlere Saygı Turu'nun ilki 2012 yılında 350 kişinin katılımı ile başlamış 2013'te katılım 786 kişiye ulaşmıştır. Her geçen sene faaliyetlerini arttıran 18 Mart Bisiklet Grubu kendi şehrinde ve tüm illerde sevilen bir grup olarak kendini kabul ettirmiştir. Çanakkale'de ve bu kutsal topraklarda pedal basmaya ve tüm Türkiye'ye bu şehitler diyarını tanıtmaya devam edecek bir gruptur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale 3. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement