Çanakkale Balkanlardaki Şehit ve Gazi Torunları Çanakkale'de- Ek1 - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Balkanlardaki Şehit ve Gazi Torunları Çanakkale'de- Ek1

Çanakkale Balkanlardaki Şehit ve Gazi Torunları Çanakkale\'de- Ek1

Balkanlardaki şehit ve gazi torunları Çanakkale'de- EK1TARİHİ GELİBOLU YARIMADASI'NA ZİYARETBulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk'ta yaşayan 101 şehit ve gazi yakını, Lapseki ziyaretin ardından Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na geçti.

04.05.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkanlardaki şehit ve gazi torunları Çanakkale'de- EK1

TARİHİ GELİBOLU YARIMADASI'NA ZİYARET

Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk'ta yaşayan 101 şehit ve gazi yakını, Lapseki ziyaretin ardından Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na geçti. İlk olarak Eceabat'a bağlı Kilitbahir Köyü'nde bulunan Namazgah, Mecidiye Tabyaları ve Seyit Onbaşı Anıtı'nı ziyaret eden konuklar, ardından Şehitler Abidesi'ne gelerek dedelerinin kanlarını döktüğü toprakları gezdi.

Proje Koordinatörü Feridun Cesur, 101 kişiye ulaşmak için Balkanlara giderek yerleşim yerlerini tek tek gezerek isimleri tespit ettiklerini söyledi. Projenin Çanakkale Koordinatörü Mahmut Akkuş ise, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan Anzak torunlarının gelip, bölgeyi ziyaret ederlerken Osmanlı coğrafyasından da insanların gelmelerini istediklerini ifade etti. Bosna Hersek'ten gelen 87 yaşındaki Hatice Hamzagiç de, kendisini son derece mutlu hissettiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Benim rahmetli babam Ahmet Hamzagiç, Çanakkale Savaşına katılan gönüllülerden biriydi. Rahmetli babamın söylediklerine göre Çanakkale Savaşında her gün çok sayıda gönüllü asker şehit oluyordu. Babam, zaferin kazanılmasından bir süre sonra Mustafa Kemal Paşa'nın 7 ay boyunca misafiriydi. Mustafa Kemal Paşa kendisini niye misafir etti? Çünkü Çanakkale savaşının kazanılmasında büyük rolü olmuştu rahmetli babamın."

Osmanlı'nın torunları, Çanakkale'deki ziyaretin ardından Ankara'ya hareket edip burada Hacı Bayram Veli Camisi ile Anıtkabir'i gezecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek olan 'Balkan Şehitlerinin Torunları Gençlerimizle Buluşuyor' paneline katılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Balkanlardaki Şehit ve Gazi Torunları Çanakkale'de- Ek1 - Son Dakika


Advertisement