Çanakkale Konulu Bilgi Yarışmasının Finali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Konulu Bilgi Yarışmasının Finali Yapıldı

Çanakkale Konulu Bilgi Yarışmasının Finali Yapıldı

Haliliye Belediyesi’nin, Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yıl dönümü dolayısıyla organize ettiği ve konusu sadece "Çanakkale Zaferi" olan bilgi yarışmasının finali yapıldı.

17.03.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediyesi'nin, Çanakkale Zaferi'nin yüzüncü yıl dönümü dolayısıyla organize ettiği ve konusu sadece "Çanakkale Zaferi" olan bilgi yarışmasının finali yapıldı.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen bilgi yarışmasının finali Milli Eğitim Konferans Salonu'nda 12 ilçe birincilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplam 24 öğrencinin yarıştığı finalde; birinci Eyyübiye İlçesi, ikinci Haliliye İlçesi, üçüncü ise Karaköprü İlçesi oldu. Yarışmanın finaline Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Başkanvekili Abdurrahman Beyaz, Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Altundağ ve Nusret Kaya, diğer ilgililer ile öğrenciler katıldı.24 öğrencinin yarıştığı finallerde, Karaköprü İlçesi 120 puanla üçüncü oldu. 15 soruluk finali 140 puan alarak eşit bitiren Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri için yedek sorular soruldu. Sorulan 5 yedek soruyu cevaplayan Eyyübiye İlçesi 180 puan alarak birinci, Haliliye İlçesi ise 160 puanla ikinci oldu. Finallerde dereceye girenlerden; birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye ise bin lira ödül takdim edilecek.

Ayrıca, dereceye giren öğrenciler, yapılacak programla Çanakkale'ye geziye götürülecek. Diğer yarışmacıların aldığı puanlar ise şöyle:

Akçakale 20, Birecik 80, Bozova 30, Ceylanpınar 110, Eyyübiye 180, Haliliye 160, Harran 60, Hilvan 90, Karaköprü 120, Siverek 80, Suruç 30 ve Viranşehir 70. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Konulu Bilgi Yarışmasının Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement