Çankırı'da Binler Şehitlerimiz ve Teröre Lanet İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Binler Şehitlerimiz ve Teröre Lanet İçin Yürüdü

Çankırı\'da Binler Şehitlerimiz ve Teröre Lanet İçin Yürüdü

Çankırı'da Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımı ile binlerce kişinin katıldığı şehitlere saygı ve teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.

08.09.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımı ile binlerce kişinin katıldığı şehitlere saygı ve teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.

Kucaklama Taşı Mevkii'nde başlayan yürüyüşe yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Yürüyüşe AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Çelik, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Saadet Partili İl Başkanı Ömer Uzun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak ile memur ve işçi sendikalarının temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Terör örgütü PKK'yı lanetleyen sloganların atıldığı yürüyüş, kent merkezindeki Atatürk Anıtında sona erdi. Toplanan kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları ile çeşitli sloganlar atıp, terör örgütü PKK ve destekçilerini kınadı.

ÖLÜLERİMİZİ TOPLAYAMIYORUZ, BİZ BU KADAR ACİZ MİYİZ?

Baro Başkanı Erkan Köroğlu'nun terörü lanetleyen ve birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşması ardından kürsüye Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı emekli gazi astsubay Yüksel Teke geldi. Teke'nin gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında "Ölülerimizi toplayamıyoruz, biz bu kadar aciz miyiz?" dedi. Teke, Dağlıca'daki operasyonlara değinirken şunları söyledi:

İSTİKLAL MAHKEMELERİ VE CESUR YÜREKLİ HAKİMLER İSTİYORUZ

"Dağlıca yolunun ulaşıma açılması maksadı ile yürütülen operasyonda daha önceden bölücü, hain, PKK terör mensubu grubu tarafından yol kenarına yerleştirilen 400 kilo patlayıcı, nedir bunların amacı? Nerden geldi bu patlayıcı? Nasıl girdi Türkiye'ye? İki zırhlı araç ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan 16 asker cayır cayır yanmış. Ne pahasına olursa olsun terörün üzerine gidilmeli. Son terörist kalıncaya kadar mücadele edilmeli. Bu mücadele sırasında şehitler gelecektir. Biz bunlardan korkmuyoruz. Dokunulmazlıkların terör suçlarını kapsamamasını istiyoruz. İstiklal mahkemeleri ve cesur yürekli hakimler istiyoruz. Ortak eylemler ve söylem geliştirmek yerine siyasilerin sürekli kavga halinde olmaları terörün ivme kazanmasına zemin hazırlamaktadır. Akan kanı durdurmaya acıları dindirmeye odaklanmak yerine kısır çekişmeler şehit aileleri ve devletimize karşı saygısızlıktır."

KEKLİK GİBİ AVLANIYORUZ

Dernek Başkanı Emekli Gazi Astsubay Yüksel Teke, "Ölülerimizi toplayamıyoruz. Biz bu kadar aciz miyiz? Sivas'tan öteye geçemeyenler şimdi çıkıp sürekli konuşuyor. Şehit ailesi, gazi konuşmuyor, kimse gelip 'Ne düşünüyorsunuz?' demiyor. Adeta ahkam kesiyor. Herkes terör uzmanı. Gidin önce bir Sivas'tan öte tarafa, yaa orda savaş var. Orada ben ölüyorum, ya bu nedir Allah aşkına bu nedir ya. Biz orada keklik gibi avlanıyoruz. Ölülerimizi toplayamıyoruz. Astsubay arkadaşım 'Ölülerimizi toplayamıyoruz' diyor. Bu nedir ya, biz bu kadar aciz miyiz?" ifadelerini kullandı. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Binler Şehitlerimiz ve Teröre Lanet İçin Yürüdü - Son Dakika


Advertisement