Cavit Uğur: "Barış Mitingi'ne Herkesi Bekliyoruz" - Son Dakika
Yerel

Cavit Uğur: "Barış Mitingi'ne Herkesi Bekliyoruz"

1 Eylül Barış Mitingi öncesinde İzmir HDP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

29.08.2015 13:53

1 Eylül Barış Mitingi öncesinde İzmir HDP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın açıklaması yapan HDP İl Başkanı Cavit Uğur, "1 Eylül Salı günü bütün İzmirlileri Barış Mitingi'ne davet ediyoruz" dedi.

1 Eylül'de Türkiye'nin dört bir yanında kutlanacak olan Barış Mitingi öncesinde İzmir'de de basın toplantısı yapıldı. HDP İl Başkanı Cavit Uğur, "Türkiye'nin zorlu günlerden geçtiği bir günde, barış çabalarını yükseltmek amacıyla 1 Eylül'de Barış Mitingi'nde buluşuyoruz. 7 Haziran seçimlerinin bir kez daha bedelini ödemek üzere yine bir çatışmalı ortama girilmiştir. Niye 7 Haziran'dan sonra çatışmalar tekrar başladı? 7 Haziran seçimlerinin sonuçları AK Parti tarafından kabul edilmedi. Ama yeni seçimlerde de sonuç değişmeyecektir. AK Parti'nin vaat etmiş olduğu hiçbir şey yerine getirilmemiştir. AK Parti demokrasi ve çözümün en büyük engelleyicisi haline gelmiştir. İzmir'den Hakkari'ye tüm Anadolu'nun bütün topraklarında yeniden birlikte yaşamak açısından bu mücadeleyi yükseltmek için bütün İzmirlileri 1 Eylül Salı günü saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge davet ediyoruz. Mitingi siyasi yapılanma mitingi değil, İzmirli yurttaşların katılmasını beklediğimiz bir miting olması umuduyla davet ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mitinge katılması için teklifte bulunduklarını belirten Uğur, "Kılıçdaroğlu'ndan resmi bir yanıt alınamadı. Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş, bu mitinge İzmir'den katılmayacak ama hem CHP hem de HDP milletvekillerimiz yer alacak. Hem bir şehit ailesi hem de bir gerilla ailesi miting meydanından barışı haykıracak" diye konuştu.

Yeni seçimlerde aday listelerinin aynı olacağını belirten Uğur, yeni adaylara da açık olduklarını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cavit Uğur: 'Barış Mitingi'ne Herkesi Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • m.ali: Sulhta hayır vardır s.a.v 0 0 Yanıtla

Advertisement