Çelebi, Kastamonu'yu Sevmek Sözle Olmaz" - Son Dakika
Güncel

Çelebi, Kastamonu'yu Sevmek Sözle Olmaz"

Çelebi, Kastamonu\'yu Sevmek Sözle Olmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, "Kastamonu'yu sevmek demek, dünyanın en iyi sarımsağı Taşköprü'de yetiştirilirken Çin'den sarımsak ithal etmemek demektir."

24.05.2013 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, " Kastamonu'yu sevmek demek, dünyanın en iyi sarımsağı Taşköprü'de yetiştirilirken Çin'den sarımsak ithal etmemek demektir. Kastamonu'yu sevmek demek Tosya'da kaliteli pirinç hasadı yapılırken ABD'den GDO'lu pirinç ithal etmemek demektir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, dün mecliste yasa görüşmelerinde AK Partili milletvekillerinin CHP'li milletvekillerinin üzerine yürümesini değerlendirdi. Çelebi, her türlü konudaki onursal mücadelelerini devam ettireceklerini ve bu tür baskılara asla boyun eğmeyeceklerini söyledi.

CHP'li 14 milletvekili birtakım incelemelerde bulunmak üzere Kastamonu'ya geldi. İlk olarak CHP İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenlenen CHP'li Milletvekilleri, Kastamonu'da vatandaşların istek ve taleplerini yerinde görerek çözüm konusunda mecliste girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Kastamonu'ya gelen milletvekillerinin Kastamonu'yu çok sevdiğini söylediklerini hatırlatarak, bu sevginin icraat durumuna geldiğinde seslerinin çıkmadığını kaydetti.

Çelebi, Kastamonu'yu sevmenin sadece sözle olmasının mümkün olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Kastamonu'yu sevmek demek dünyanın en iyi ve en kaliteli sarımsağı Taşköprü'de yetiştirilirken Çin'den sarımsak ithal etmemek demektir. Kastamonu'yu sevmek demek Tosya'da kaliteli pirinç hasadı yapılırken ABD'den GDO'lu pirinç ithal etmemek demektir. Kastamonu'yu sevmek demek şeker fabrikalarını kapatmamak, pancar üreticilerinin yok etmemek demektir. Kastamonu'yu sevmek demek Kastamonu doğa ve tabiat varlığını HES projeleriyle bozup, Kastamonu'nun geleceğini karartmamak demektir"

Kastamonu'nun Türkiye'de en çok göç veren il olmasına rağmen sorun yokmuş gibi gösterilmesine ve her şeyin güllük gülistanlık yansıtıldığına anlam veremediğini açıkladı.

Çelebi, Kastamonu'nun sorunlarını geçmişte olduğu gibi şimdi de meclis kürsüsünde anlatmak için incelemelerde bulunmak üzere 14 milletvekili ile Kastamonu'ya geldiklerini hatırlatarak, bunun şov amaçlı olmadığını ve nerede bir sorun olsa CHP'nin her zaman orada bulunacağını ifade etti.

Çelebi, dün TBMM'de yasa görüşmeleri esnasında bazı AK Partili milletvekillerini CHP'li milletvekillerine saldırdığını hatırlatarak, "Bu tür saldırılar hep oluyor. Ama biz asla bu saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz. Haklı ve onurlu duruşumuzu her zaman göstereceğiz" şeklinde konuştu.

CHP Kastamonu İl Başkanı Mehmet Salih Karasalihoğlu ise, CHP Kastamonu il örgütü olarak var olan potansiyeli muhafaza edip CHP'yi daha ileriye götürmek için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin çok zor günler yaşadığını aktaran Karasalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidar nasıl demokratik yollar ile yönetime geldilerse, CHP olarak bizde demokratik yollarla iktidardan yönetimi devralacağız. Bu iktidardan kurtulmak için elimizden gelen her şeyi cansiperane yapmak zorundayız. 2014 yılı içerisinde bizi çok ciddi seçimler bekliyor. Bu seçimler aşamasında halkımızla beraber yapacağımız ciddi çalışmalar neticesinde, halkımızın da desteğiyle başarılı sonuçlara ulaşacağız."

Gezi ve incelemelere, Amasya Milletvekili Ramiz Topal, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Ayşe Eser Danışoğlu, Sedef Küçük, Kadir Gökmen Öğüt,

İhsan Özkes, Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ile Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk katılıyor.

Sinop Milletvekili Engin Altay'ın, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ün geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Kastamonu'daki çalışmalara katılamadığı öğrenildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çelebi, Kastamonu'yu Sevmek Sözle Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement