Çelenk Çiçeği Olarak Bilinen Cerbera Artık Amasya'da da Yetiştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Çelenk Çiçeği Olarak Bilinen Cerbera Artık Amasya'da da Yetiştiriliyor

Çelenk Çiçeği Olarak Bilinen Cerbera Artık Amasya\'da da Yetiştiriliyor

Daha çok Yalova ve Antalya'da yetiştirilen Cerbera çiçeği Amasya'da da üretilmeye başladı Çiftçi Mehmet Türkmen: "Ürünümüzü Ankara üzerinden Samsun, İstanbul, Kayseri, Mersin ve Diyarbakır mezatlarına gönderiyoruz"

15.08.2013 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk arasında çelenk çiçeği olarak bilinen ve Türkiye'de daha çok Yalova ve Antalya'da üretilen cerbera çiçeği, artık Amasya'da da üretiliyor.

Merkeze bağlı Karaköprü Köyü yakınlarında kurulu 860 metre karelik bir serada son 3 yıldır cerbera çiçeği yetiştiren çittçi Mehmet Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dehe çok masa süslemeleri ile çelenk yapımında kullanılan çiçeğinin iç pazarda tüketildiğini söyledi.

Anavatanı Hollanda olan ve Türkiye'de daha çok Yalova ve Antalya'da üretilen söz konusu çiçeğin, Amasya'da üretiminin bir ilk olduğunu belirten Türkmen, "Amasya'da alternatif ürün olarak cerbera çiçeği üretimine başladık. Bunun yanısıra son sistem modern seralarımızda domates ve bodur kiraz gibi ürünlerimiz de var. Cerbera çiçeği üretimini şuan Amasya'da bizden başka yapan yok" diye konuştu.

Pazar konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Türkmen, sürekli mezata yeteri miktarda mal üretilmesi gerektiğini belerterek, "Amasya'da celbera çiçeği üretimi yeni. Biz de bunu deneme amaçlı alternatif olarak yaptık. Hasad dönemi martın sonunda başlıyor, aralık ayına kadar sürüyor. Düğün ve özel günlerde kullanılan bir çiçek. Ürünümüzü Ankara üzerinden Samsun, İstanbul, Kayseri, Mersin ve Diyarbakır mezatlarına gönderiyoruz. Bir kolide 340 adet çiçek çıkıyor. Buda yaklaşık 100- 120 liradan hesaplanıyor" şeklinde konuştu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çelenk Çiçeği Olarak Bilinen Cerbera Artık Amasya'da da Yetiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement