Çelik: Türkiye'de 2,8 Milyon İşsiz Var - Son Dakika
Ekonomi

Çelik: Türkiye'de 2,8 Milyon İşsiz Var

Çelik: Türkiye\'de 2,8 Milyon İşsiz Var

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 2014 sonu itibariyle Türkiye'de 2,8 milyon işsizin olduğunu söyledi.

04.06.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçime bir hafta kala hükümetten Türkiye'deki işsiz sayısıyla ilgili en net açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'deki işsiz sayısının 2014 sonu itibariyle 2 milyon 850 bin kişi olduğunu açıkladı.

MUHLEFETİN İŞSİZLİK RAKAMLARI YÜKSEK

Muhalefet partileri ise işsiz sayısının 6 milyonun üzerinde olduğunu söyledi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göre Türkiye'de işsiz sayısı 6,2 milyon. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise seçim mitinglerinde her 4 gençten birinin işsiz olduğunu söylerken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, işsiz sayısını 3 milyon olarak gösterdi. TÜİK rakamlarına göre Şubat itibariyle işsizlik 3,2 milyon kişinin üzerinde.

"DÜNYANIN YAPMADIĞI HESABI YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Çelik, muhalefetin işsiz sayısının 6 milyon olduğu yönündeki iddialarına açıklık getirdi : "Türkiye'de 2014 sonu itibariyle işsiz sayısı 2 milyon 850 bin. 6 milyon 200'ü nereden çıkarıyorsunuz? Dünyanın yapmadığı bir hesabı siz yapmaya çalışıyorsunuz. Bilimsel veriler çerçevesinde yapılan bir yaklaşım değil. İş arıyorum ama iş yok iş bulamıyor. Buna biz işsiz diyoruz."

"DÜNYA BİZE GIPTAYLA BAKIYOR"

Çelik, muhalefet partilerinin işsizlikle mücadele için açıkladıkları planlara yönelik de açıklamalar yaptı. Çelik, "Ne dedikleri belli değil. Primlerin indirilmesi zaten bizim uyguladığımız bir konu. Gençlerin istihdamı ile ilgili prim paylarını karşılıyoruz. Ayrıca 5 puan indirimi var. Bütün çalışanlara uygulamaya devam ediyoruz. Biz Sosyal Güvenlik Kurumu'nu devraldığımız zaman emekli aylığı ile sağlık giderleri gelirlerini sağlama oranı yüzde 59'du bu yüzde 71'e çıktı. Hem gelirlerinizi artıracaksınız hem 78 milyona hizmet sunacaksınız hem de teşvik uygulamalarıyla daha çok istihdamı gerçekleştireceksiniz. 6 milyon istihdam varken teşviklerle 13 milyon 600 bin istihdam gerçekleştiriyoruz. Dünya bize gıptayla bakıyor. Son 5 yılda 5 milyon istihdamı nasıl gerçekleştirdiniz diye bu kadar küresel krizlere rağmen" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Çelik: Türkiye'de 2,8 Milyon İşsiz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • İşsiz: Hadi len kimi kandıryonuz 4 1 Yanıtla
  • Mr o: En az 10 milyon 4 0 Yanıtla
  • yavz: 3-4-5 ya da 6 milyon kişi olsun farketmez , utanmadan o insanlardan gss prim parası adı altında her ay nasıl para kesebiliyosunuz ? 3 0 Yanıtla
  • Kukuletalı Penguen: Yuh artık be! Hiç mi utanmıyorsunuz böyle yalan söylerken! Hiç mi vicdanınız yok sizin! 2 0 Yanıtla

Advertisement