Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Nevşehir'de - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Nevşehir'de

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Nevşehir\'de

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Nevşehir’deki yer altı depolarında incelemelerde bulundu.

15.08.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Nevşehir'deki yer altı depolarında incelemelerde bulundu. Balta, narenciye ürünlerinin yanı sıra başta patates olmak üzere çok sayıda meyvenin doğal ortamda saklandığı depolarla ilgili yeni yasal düzenlemeler yapacaklarını kaydetti.

Sabah saatlerinde Nevşehir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta, beraberinde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün ile Kavak ve Nar belediye başkanları ile birlikte Gülşehir ilçesi ve Kavak beldesindeki yer altı depolarında incelemelerde bulundu.

Depolardaki incelemeleri sırasında depo sahiplerinin yanı sıra AK Parti Milletvekili Gizligider ve belediye başkanlarından bilgi alan Bakan Yardımcısı Balta, bakanlığının yer altı depoculuğunun geliştirilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla bir dizi çalışmalar yapacağını aktardı. Yer altı depoculuğunda Nevşehir'in önemli bir yere sahip olduğunu ve tüf kayaların oyulması ile yeraltında oluşturulan doğal soğuk hava depolarında Akdeniz bölgesinde yetiştirilen limonların önemli bir bölümünün yanı sıra Nevşehir ve Niğde illerinde üretilen patateslerin uzun süre saklanabildiğini kaydeden Bakan Yardımcısı Balta: "Bu depolarımızda başta patates ve limon olmak üzere bir çok meyve uzun süre tazeliğini koruyarak saklanabiliyor. Burada bu ürünler organik olarak saklanabiliyor. Çoğunluğu Nevşehir'de bulunan Türkiye genelindeki bu depoların yasal olarak tanımlanabilmesi için bakanlık olarak bir çalışma yapıyoruz. Konuyla ilgili olarak Aksaray Üniversitesi'ndeki değerli hocalarımızın da bazı raporları var. Bu raporları da değerlendirerek sektör temsilcileri ile bir toplantı yapacağız. Bu toplantı neticesinde bakanlıkta yapacağımız değerlendirmesi neticesinde bu depoların yapılmasındaki kriterlerin belirlenmesine yönelik bir çalışmamız olacak. Belki farklı üniversitelerden de bu konuda çalışmalar talep edebiliriz. Ayrıca dış ülkelerdeki örneklerini de inceleyeceğiz. Bilimsel veriler ışığında yer altı depoların yasal düzenlemesini hazırlamak istiyoruz" dedi.

Bakan Yardımcısı Balta, depo incelemelerinin ardından Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti. Balta valilik ziyaretinin ardından merkez ilçeye bağlı Kavak beldesindeki depolarda da incelemelerde bulundu.

Nevşehir'de irili ufaklı sayıları bine ulaşan yer altı depoları ile ilgili AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, yeraltı depoculuğunu geliştirmek ve hizmet kalitesini artırmak için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge vermiş ve kabul edilmişti. Gizligider yine geçtiğimiz günlerde TBMM genel kurulunda gündem dışı söz alarak yer altı depolarının sorunlarını ve yapılması gereken düzenlemeleri ele almıştı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Nevşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement