Kılıçdaroğlu: Haramilerin İktidarını Yerle Bir Edeceğiz - Son Dakika
Yerel

Kılıçdaroğlu: Haramilerin İktidarını Yerle Bir Edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta sandığa gidip haramilerin iktidarını Allah'ın izniyle yerle bir edeceğiz." dedi.

05.03.2014 19:15  Güncelleme: 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepimiz şapkamızı önümüze alıp yeniden düşüneceğiz. 30 Mart'ta sandığa gidip haramilerin iktidarını Allah'ın izniyle yerle bir edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Artvin Valiliği önünde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, CHP olarak yerel yönetimler konusunda Türkiye'de bütün ilklere imza attıklarını belirterek, "Bu memlekete ilk metroyu getiren CHP'dir. Metronun kazmasını Kızılay'da vuran Murat Karayalçın'dır ve metro yapılmıştır, bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

İlk tercihli yolu uygulamaya koyan partininde CHP olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"İlk kentsel dönüşümü yapan, davul zurna ile kent dönüşümü yapan, evleri yıkıldıktan sonra aynı mahallede, aynı semtte daha iyi yaşam koşulları sunan parti CHP'dir. Ankara'ya gidin Portakal Çiçeği Vadisi'ne bakın, orada gecekondu sahipleri kendi evlerini davul zurnayla yıktılar ve o semtte oturuyorlar. Onlar ise kentsel dönüşüm diyorlar oradaki insanları kentin varoşlarına sürüyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Kentin rantı varsa, o rant sahibi onlardır."

Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlerin CHP'nin işi olduğunu belirterek, "Sadece yerel yönetimler mi? Hayır. Fındık,  çay, hayvan üreticisinin derdini biliyorsunuz. Emeklinin, çiftçinin derdini biliyorsunuz. Her derde derman olmak CHP'lilerin görevidir. Bunu bütün yurttaşlarımın bilmesini istiyorum. İşsizlik varsa 12 yıldır iktidardalar niye çözmedin işsizliği. Emekli maaşını neden arttırmadın. Askere gitmiş gelmiş çocuk neden işsiz sormamız gerekir. Birileri cebini doldurmak için çaba harcarsa faturası halka çıkar. Mazot 5 lirayı buldu. Siz hiç hiç Türkiye Cumhuriyeti saman ithal eder diye düşündünüz mü. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti saman ithal eder noktaya geldi' diye konuştu.

Herkes varlık içinde olmasını istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Herkesin cebi para görsün istiyoruz. Siyasetçinin değil vatandaşın, cebi para görsün istiyoruz. Varlık içinde, birlik içinde olmayız, ayrışmamalıyız, kavga etmemeliyiz. Kavganın günü değil. Barışın, huzurun, beraber olmanın günü. Her evde tencere kaynasın bunu istiyoruz. Her eve alın teri ile kazanılmış ekmek gelsin bunu istiyoruz. Kul hakkı yenmesin, herkesin inancına saygı duyalım, biz bunu  istiyoruz. Daha düne kadar yok kadının başı açıktı, kapalıydı bunun kavgası verildi ben şimdi bütün annelere bütün bacılara söylüyorum, o devir bitti. Kadın nasıl istiyorsa öyle giyinir. Her kadının başımın üstünde yeri var. Ayrılık gayrılık yok. Ülkemizi seviyoruz. Toprağımızı, bayrağımızı seviyoruz."

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Daha düne kadar bu kişi ben her türlü milliyetçiliği ayağım altına alıyorum dedi mi. Şimdi kakmış 'ben Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıyım diyor'. Kimse kusura bakmasın ben ona başbakan demem. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti başbakanının koltuğu onurlu, namuslu, temiz insanların koltuğudur. Düne kadar Bursa Valiliğinde, Sağlık Bakanlığından 'TC'yi çıkaran adam bu değil midir? Sıkışımş 'ben Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıyım' diyor. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olamazsın sen başçalansın çünkü" dedi.

Kılıçdaroğlu,  önümüzdeki yerel seçimlere işaret ederek, "Hepimiz şapkamızı önümüze alıp yeniden düşüneceğiz. 30 Mart'ta sandığa gidip haramilerin iktidarını Allah'ın izniyle yerle bir edeceğiz" dedi.

-"Yalancının mumu yatsıya kadar yanar"

Kılıçdaroğlu, her türlü eleştiriye açık olduklarını da söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bize her türlü eleştiriyi yapabilirler. Hepsine saygı duyuyoruz ama hiç kimse bize siz kul hakkı yediniz diyemez. Bu konuda duyarlıyız. Yalan söyleyenlere sakın itibar etmeyin. Çünkü yalancının mumu yatsıya kadar yanar. 'Camide içki içtiler' dedi. Caminin imamı çıktı dedi 'ben din adamıyım bana yalan konuşmak yakışmaz. Burda kimse içki içmedi' dedi.

'İstanbul'da Kabataş İskelesi'nde başörtülü kadınımıza 50-100 kişi saldırdı' dedi. Allah aşkına bırakın Kabataş İskelesi'ni Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir erkek sokakta elini kadına kaldırırsa gider 50-60 kişi 'sen ne yapıyorsun' der. Demez miyiz? Bu bizim kültürümüzde var. Kadınla kavga, 50-60 kişi saldıracak, binlerce kişinin geçtiği yerden kimse itiraz etmeyecek. Sonra televizyonda yayınlandı böyle bir şey yok. Neden bunu söylüyorlar. Kavga edelim diye ama hiç kimseyle kavga etmeyeceğiz."

Kardeşlikten yana olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz kardeşlikten, huzurdan yanayız. Birlik olacağız, ayrışmayacağız. Dosta düşmana karşı birlik olacağız. Nazım ustanın dediği gibi bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe olacağız. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun bütün yurttaşlarıma saygı duyuyorum. Tek aradığım bir şey var, kul hakkı yemeyecek ve temiz siyaset yapacak. Ahlaklı olacak, ahlak erdemdir adalettir. Müslümanlık barış kardeşlik, sevgi, dost, demektir. Sokakta tanımadığımız adama selam vermek, kucaklaşmak birlikte olmak demektir. Biz bunu savunuyoruz. Ayrışmayacağız, kavga etmeyeceğiz ama kimse unutmasın hırsıza da hırsız diyeceğiz. Ne yapalım hırsızın başka adı yok."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Artvin'deki belediye başkan adayları ile halkı selamladı.

- Artvin

Kılıçdaroğlu: Haramilerin İktidarını Yerle Bir Edeceğiz
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kılıçdaroğlu: Haramilerin İktidarını Yerle Bir Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement