CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Konya’da F4 uçağının düşmesine ilişkin, “Burada bir hizmet kusurunun olduğu açık. Bunların envanterden çıkarılması gerektiği birçok yerde ifade edilmişti.

05.03.2015 12:55

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Konya'da F4 uçağının düşmesine ilişkin, "Burada bir hizmet kusurunun olduğu açık. Bunların envanterden çıkarılması gerektiği birçok yerde ifade edilmişti. Bunlara rağmen bunların eğitim uçuşlarında kullanılması hizmet kusurudur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Konya'da F4 E uçağının düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. F4 uçaklarına ilişkin olarak Tanrıkulu, "Burada bir hizmet kusurunun olduğu açık. Bunların envanterden çıkarılması gerektiği birçok yerde ifade edilmişti. Bunlara rağmen bunların eğitim uçuşlarında kullanılması hizmet kusurudur. Kusuru olanlar gereğini yapmalıdırlar" diye konuştu.

Türkiye'nin Kürt sorununu tekrardan konuşmaya başladığını da söyleyen Tanrıkulu, şunları dedi:

"Aralık ayında çerçeve yasa sunduk. 55 milletvekilimizin imzası var. Bu yasada Türkiye'nin hem demokrasi hem de Kürt meselesi ana çerçevesini çizecek düzenlemeler var. On maddenin ne olduğu tartışılıyor. Soyut ve felsefi kavramlar içerdiği söyleniyor. Hem yöntem önerisi hem de içerik var. Hükümet samimiyse İç Güvenlik Paketi'ni komisyona çeker ve bir aylık zaman içerisinde öncelikli olan yasalardan başlamak üzere birlikte adım atarız. Hükümet sorunu çözme iradesinden uzak."

26 Haziran 2014 tarihinde toplumsal barışın sağlanması ve şiddetin sonlanması için yasa teklifinde bulunduklarını ifade eden Tanrıkulu, "Meclis'te mutabakat komisyonda kuruludur. Komisyona bağlı çalışacak ortak akıl heyeti olur. Ortak akılda, silahsızlanma, silahları bırakma konusunda gerekli girişimleri yaparlar" diye konuştu.

CHP'nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili ise Tanrıkulu, " Cumhuriyet Halk Partisi'ni kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyeti kuran partilerden biridir" dedi.

MHP ve Hülya Avşar arasında yaşanan polemiğe ilişkin olarak Tanrıkulu, "Siyasetçilerin sanatçılara karşı kaba ve ağır dil kullanmalarını kabul etmem. Sanatçıların da siyasetçilere karşı kaba ve ağır bir dil kullanmalarını kabul etmem. Siyasetçi siyasetini yapacak, sanatçı sanatını yapacak" değerlendirmesini yaptı.

Tanrıkulu, Ertuğrul Kürkçü'nün CHP ile BDP görüşmesine ilişkin açıklaması ile ilgili olarak, "HDP milletvekilleri açıklama yaptılar. Teamüllere, siyasetin geleneğine uygun olmayan açıklama oldu. Genel Başkanımız dün nasıl geçtiğini açıkladı" diye konuştu.

Dolardaki yükselişi değerlendiren Tanrıkulu, "Çuvalla, ayakkabı kutusuyla dolar kaçıranlara yarıyor" ifadelerini kullandı.

Başbakanlığa yeni araç alımına dair Tanrıkulu, "Hem lüks hem israf merakı devam ediyor. Büyük bir kaynak kamuda araçlara gidiyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement