CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir\'de

Kılıçdaroğlu: "Diyorlar ki 'Ekmeleddin İhsanoğlu CHP'li değil'. Biz zaten CHP'li bir Cumhurbaşkanı değil, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olsun diyoruz.

19.07.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Ekmeleddin İhsanoğlu CHP'li değil'. Biz zaten CHP'li bir Cumhurbaşkanı değil, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olsun diyoruz. Bizim aradığımız tarafsız biri olacak, geçmişinde kirlilik olmayacak, istediğimiz bu" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'in Bergama ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarından, can kayıplarının artmasından endişe duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Dün ifade ettim BM Güvenlik Konseyi'nin toplanması ve ateşkes ilan edilmesi gerekiyor. Mahmut Abbas'ın davet edilmesi ve ondan bilgi alınması sorunun çözümü için yetmemektedir. AKP Hükümeti ve özellikle Tayyip Erdoğan daha kararlı tavır takınmak ve Kürecik istasyonunun faaliyetini durdurmak zorundadır. Eğer bunu durdurmuyorsa söylediği sözlerin hiçbirinin geçerliliği yoktur. Sen Filistin'in yanındaysan Gazze'de olanlara üzülüyorsan atacağın tek adım var; Kürecik radar istasyonunun faaliyetlerini keseceksin. Eş zamanlı oradan alınan bilgiler İsrail hükümetine aktarılıyor bunu yaparsa eyvallah. Recep Tayyip Erdoğan Filistinlilerin ve Gazze'nin yanında derim."

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Gönenç, Kılıçdaroğlu'na parşömen üzerinde Atatürk portresi hediye etti.

CHP Bergama ilçe Başkanlığını da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsünün üzerine çıkarak Bergamalılara selendi.

Anadolu'yu karış karış gezdiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendim için değil, bu ülke için barış içinde yaşayan, kavgasız bir Türkiye için geziyorum. Ekmek istiyorsak Ekmeleddin diyeceğiz. O Türkiye'nin yetiştirdiği ender insanlardan biridir, onu bütün dünya biliyor, tanıyor. Böyle bir insanı bu toprak yetiştirdiği için son derece huzurlu, mutluyum" dedi.

Vatandaşlardan sandığa gidip oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Ekmeleddin İhsanoğlu CHP'li değil'. Biz zaten CHP'li bir Cumhurbaşkanı değil, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olsun diyoruz. Bizim aradığımız tarafsız biri olacak, geçmişinde kirlilik olmayacak, istediğimiz bu." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement