CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, HDP binalarındaki patlamaya ilişkin, "Umut ediyorum, bu saatten sonra hiçbir insanın bu tür provokasyonlarla karşı karşıya kalmayacağı bir süreç geçiririz" dedi.

18.05.2015 16:10

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, HDP binalarındaki patlamaya ilişkin, "Umut ediyorum, bu saatten sonra hiçbir insanın bu tür provokasyonlarla karşı karşıya kalmayacağı bir süreç geçiririz" dedi.

Tekin ile ile Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu, seçim otobüsüyle İstanbul 2. bölgedeki ilçeleri ziyaret etti.

Ziyarete Kağıthane'deki CHP İl Başkanlığı'ndan başlayan heyet, Galata Köprüsü üzerinde vatandaşla görüştü, esnafı ziyaret etti.

Tekin, ziyaretin ardından, HDP binalarındaki patlamaya ilişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümeti, siyasi partilere yapılabilecek provokasyonlarla ilgili daha önce uyardıklarını söyledi.

Bugüne kadar çeşitli provokasyonların olduğunu anımsatan Tekin, "Devlet kurumları sadece iktidarı korumakla mükellef değil. Siyasetçiler mutlaka dilini iyi kullanmalı. Genel Başkana ve bütün HDP'lilere 'Geçmiş olsun' diyorum" diye konuştu.

Tekin, 2 gün önce de Beyoğlu'nda CHP'lilere saldırıda bulunulduğunu ifade ederek, "Umut ediyorum, bu saatten sonra hiçbir insanın bu tür, benzer provokasyonlarla karşı karşıya kalmayacağı bir süreç geçiririz. Bu konuda Sayın Davutoğlu'na büyük görevler düşüyor. Kendisi en azından direkt ilgilenmeli diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

" Türkiye'nin garantisi CHP'dir"

Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesinin ardından yaptıkları açıklamaların hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Hiç kimse merak etmesin, Türkiye'nin garantisi CHP'dir. CHP olduğu sürece hiç kimsenin burnu kanamayacaktır ama şu anlama da gelmez, bu ülkede yolsuzluk yapanlar, hırsızlık yapanlardan hesap sorulmayacak anlamını da taşımaz. Yolsuzluk ve hırsızlık yapanlardan hesap sorulacaktır ama asla ve asla CHP'nin olduğu bir yerde idamın, darbelerin olması söz konusu bile olamaz. Bunlar olduğu zaman ilk sahneye çıkacak biziz."

"Kimse provokasyona gelmesin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da saldırılar konusunda hükümeti uyardıklarını anımsattı.

Yaşanan olaydan hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ders çıkarması" gerektiğini savunan Tanrıkulu, "Hedef gösteren dil birilerini harekete geçiriyor ve bu da toplumu geriyor. Bir kez daha uyarıyorum, bu önümüzdeki süreç çok önemlidir, kimse provokasyona gelmesin" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, Mursi'nin idam kararına ilişkin de darbe sonrasında yapılan hiçbir yargılamanın meşru olmadığını vurguladı.

İdam kararının insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu aktaran Tanrıkulu, tüketecekleri mağduriyet kalmayanların Mısır'dan ve Mursi'den medet ummaması gerektiğini kaydetti.

CHP heyeti, daha sonra seçim otobüsüyle 2. bölgedeki ilçeleri gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement