CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Ne kadar akrabanız, dostlarınız varsa bu seçimde gitsin oy kullansın.

28.10.2015 16:44

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Ne kadar akrabanız, dostlarınız varsa bu seçimde gitsin oy kullansın. Kime oy verirse versin hiç önemli değil ama vatandaşlık görevimizi yapmak zorundayız. Eğer bir oy kullanmıyorsak Türkiye'nin geleceğiyle ilgili söz sahibi değiliz demektir" dedi.

Partiye yeni katılan üyeler için Eskişehir'deki Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen rozet takma törenine katılan Tekin, burada yaptığı konuşmada, siyasette ciddi sıkıntıların olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar çok sayıda hükümet gördüğünü belirten Tekin, "Hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülke bu coğrafyada yok sayılmış değildi. Ankara'daki olaydan sonra dünyanın bütün ülkeleri başsağlığı diledi. İslam coğrafyasından sadece (Suudi) Arabistan aradı. Kaldı ki dünyada 57 tane İslam ülkesi var. Avrupa, Rusya, İran ile bütün bu ilişkilere baktığımızda ancak böylesi bir iktidar Türkiye'yi bu noktaya getirebilir" ifadesini kullandı.

Tekin, hukukun tamamen ayaklar altına alındığını savunarak, şöyle dedi:

"AKP yöneticileri eleştirildiğinde emniyetin ve savcıların hızlı çalıştığını görüyoruz. Hepimizi gözetleyen MOBESE sistemi canlı bombaları bir türlü izleyemiyor. Sayın Davutoğlu, 'Biz 30 canlı bombayı biliyoruz ama elimiz kolumuz bağlı. Hukuken bir şey yapamıyoruz' diyor. Şuna emin olmanızı istiyorum. Keşke yürekleri olsa da karşımıza çıksalar. Onlara bütün belgeleriyle, bilgileriyle nasıl kendilerinin bu işlerin suç ortakları olduğunu ispatlayabilsek ama o olanaklar yok. Maalesef medyayı da korkutmuşlar. Üzülerek söylüyorum. Önce televizyonların, o televizyonların kablolarını kestiler. Sonra mal varlığına el koydular. Hiçbir gerekçe yok. AKP lehine propaganda yapmadığı için. 17- 25 Aralık'ın hesabını sorduğu için."

CHP'nin emekli, işçi, taşeron ve köylülere ilişkin projelerinin olduğunu vurgulayan Tekin, "Bize, 'Parayı nereden bulacaksınız' dediler. Dedik ki '17 ve 25 Aralık'ta 87 milyar avro çaldınız. Bizim bütün bu emekliye, işçiye, köylüye, taşerona vereceğimiz paranın miktarı sadece ve sadece 18 milyar avro.' Yani çaldığınız paranın beşte birini 40 milyon vatandaşımıza vereceğiz" diye konuştu.

Tekin, siyasette yalan söylememeyi kendisine ilke edindiğini belirterek, "Siyasetin 2 belası var. Biri yalan, biri de talan. Yalan ve talana bulaştıkları için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Zaten şu anda varlıkları yok. Şu anda Suriye sınırında sıkıntı var. Terör örgütleri cirit atıyor. İçeride hukuksuzluklar var ama Davutoğlu yok. Davutoğlu, milleti evlendirmeyle meşgul. Sayın Davutoğlu emekli olduğunda Flash TV'de işi hazır, hiç merak etmeyin" ifadesini kullandı.

"Bu seçimde gidin, oyunuzu kullanın"

Tekin, Türkiye'nin çok zengin bir ülke olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin olanakları, imkanları var. Türkiye'nin sadece temiz siyasete ihtiyacı var. Dünyanın her yerinde siyaset hesap verebilir durumda ama maalesef bizde hesap sorulmuyor. Bu ülkenin kardeşliği için, barışı için geleceği için yapabileceğiniz bir şey var. Ne kadar akrabanız, dostlarınız varsa bu seçimde gitsin oy kullansın. Kime oy verirse versin hiç önemli değil ama vatandaşlık görevimizi yapmak zorundayız. Eğer bir oy kullanmıyorsak Türkiye'nin geleceğiyle ilgili söz sahibi değiliz demektir. Özellikle AKP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Bu günaha ortak olmayın. Çocuklarınızın geleceğini karartmayın. 13 yıllık iktidarın yarattığı tahribatı sadece senin oyunla düzeltmek mümkün. Gelin bu sefer de CHP'yi deneyin."

Konuşmanın ardından Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, partiye yeni katılan üyelere rozet taktı.

Programa,  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement