CHP Heyeti Suriye'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

CHP Heyeti Suriye'yi Ziyaret Etti

CHP Heyeti Suriye\'yi Ziyaret Etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen CHP heyeti, Türkiye'ye döndü.

08.03.2013 13:06  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'dan oluşan heyet Türkiye'ye döndü. Heyet, kayıp yabancı gazeteci Beşşar Kaddumi'nin ölmüş olabileceğini, ABD'li gazeteci hakkında ise bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Suriye'ye güvenlik gerekçesiyle gizli bir şekilde giden CHP heyeti, dün Beşar Esad ile bir görüşme yaptı. Sabah saatlerinde Hatay'ın Yayladağı Gümrük Kapısı'nda yapılan işlemlerin ardından Türkiye'ye giriş yapan CHP heyeti, ziyaretleri hakkında basına bilgi verdi. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye'de kaybolduğu bildirilen gazeteciyi Beşar Esad'a sorduklarını, gözaltında ise kendilerine teslim edilmesini istediklerini söyledi. Esad'ın ABD'li gazeteci hakkında bilgisinin olmadığını söylediğini kaydeden Akgöl, Ürdünlü kayıp gazeteci Beşşar Kaddumi'nin durumunu da sorduklarını ancak ölmüş olabileceğinin söylendiğini belirtti. Akgöl, "Beşşar Kaddumi'nin ölmüş olabileceği konuşuluyor. Esad'dan gazetecinin akıbeti hakkında araştırma yapılmasını talep ettik. O da gerekli çalışmaları yapacağını söyledi" dedi.

Akgöl ayrıca, yaptıkları ziyaretin çok olumlu geçtiğini kaydederek, "Esad'la görüştük. Demokratikleşme yolunda atılan adımlar konusunda bilgi aldık. Bununla alakalı Anayasa'da değişiklik yapıldığını öğrendik" diye konuştu.

Akgöl, Milletvekili Şafak Pavey'in Esad'ın eşi Esma Esad ile görüşme yaptığını, tüm görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Heyeti Suriye'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement