CHP İş Dünyası Grubu, Mardin'de - Son Dakika
Güncel

CHP İş Dünyası Grubu, Mardin'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: "Türk demokrasisinde bizim kanaatimize göre en uygun sistem parlamenter demokrasidir"

31.01.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Türk demokrasisinde bizim kanaatimize göre en uygun sistem parlamenter demokrasidir" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Öztrak'ın başkanlığındaki CHP İş Dünyası Grubu heyeti, Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Burada bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve iş adamlarıyla görüşen Öztrak, tek parti iktidarında istikrarsızlığın yaşandığını ve sorunların bundan kaynaklandığını savundu.

Öztrak, yaptığı açıklamada, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin ziyaretlerini tamamladıklarını, haftaya da Adana, Mersin ve Hatay'ı ziyaret edeceklerini söyledi.

Türkiye'ye 2 milyona yakın insanın geldiğini, bu insanların önemli bir kısmının geri dönmeme ihtimalinin BM'nin yaptığı analizlere göre yüksek olduğunu ifade eden Öztrak, "Dolayısıyla bu insanların süratle üretken hale getirilerek ekonomiye kazandırılmaları önem arz etmektedir. Bu çerçevede de eğitim, sağlık ve beslenme gibi alanlarda önemli tedbirlerin alınması gerekir" diye konuştu

Türkiye'de başkanlık sisteminin işlemeyeceğini ileri süren Öztrak, şöyle devam etti:

"Türk demokrasisinde bizim kanaatimize göre en uygun sistem parlamenter demokrasidir. Başkanlık sistemi değildir. Zaten bugün milletin meselesi de başkanlık sistemi değildir. Millet şu anda işsiz kalmamaya, borcunu ödemeye, barış içinde yaşama ulaşmaya çalışmaktadır."

Öztrak, Türkiye'nin yıllardır parlamenter demokrasi ile idare edildiğini, bu sistemle Türkiye'nin dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdiğini kaydetti.

Başkanlık sisteminin Türk insanını özgürleştirecek bir sistem olmadığını savunan Öztrak, "Aksine Türk insanını otoriterleşmeyi arttırmak üzere birileri tarafından Türkiye'nin gündemine zorla sokulmak istenmektedir. Türkiye'nin gündemi iştir, aştır, ekmektir daha fazla özgürlüktür" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP İş Dünyası Grubu, Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement