Chp, "Kadın Politikası" Oluşturulması Amacıyla Meclis Araştırması Açılmasını İstedi - Son Dakika
Politika

Chp, "Kadın Politikası" Oluşturulması Amacıyla Meclis Araştırması Açılmasını İstedi

Chp, "Kadın Politikası" Oluşturulması Amacıyla Meclis Araştırması Açılmasını İstedi

CHP, kadın politikasının oluşturulması, koruyucu ve kollayıcı tedbirlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep etti.

28.10.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, kadın politikasının oluşturulması, koruyucu ve kollayıcı tedbirlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep etti.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, kadın cinayetlerinin arttığına işaret edilerek, yalnızca 2014 yılının ilk 9 ayında 207 kadının öldürüldüğü belirtildi.

Cinayetlerin bölgelere göre dağılımında, Marmara Bölgesi'nin birinci, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ise ikinci ve üçüncü sırada yer aldığı kaydedilen gerekçede, bu durumun, okuma yazma oranı en yüksek ilk üç bölgede cinayetlerin yaşandığı gerçeğini ortaya koyduğuna işaret edildi.

Gerekçede, " Hükümet, kadına yönelik kadın cinayetlerinin önlenmesine katkıda bulunacak, şiddete maruz kalan kadınlar hakkında devletin ölüm riski ve durumun aciliyeti göz önüne alınarak her türlü önlemi almasını öngören Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi hükümlerini de yerine getirmemektedir. Çıkarılan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a rağmen gerekli ve yeterli önlemler halen alınamamaktadır. Her geçen sene bir önceki seneye göre kadın cinayeti sayısı artmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Önergede, "Kadın politikasının oluşturulması, koruyucu ve kollayıcı tedbirlerin alınması" için Meclis Araştırması açılması talep edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Chp, 'Kadın Politikası' Oluşturulması Amacıyla Meclis Araştırması Açılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement