CHP Karabağlar Adayı Selvitopu Sert Çıktı - Son Dakika
Yerel

CHP Karabağlar Adayı Selvitopu Sert Çıktı

CHP Karabağlar Adayı Selvitopu Sert Çıktı

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, parti meclis üyeleri, milletvekilleri, belediye meclis üyesi adayları ve belediye başkan aday adaylarının da desteğini arkasına alarak çalışmalarını güçlü bir biçimde sürdürüyor.

07.03.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, parti meclis üyeleri, milletvekilleri, belediye meclis üyesi adayları ve belediye başkan aday adaylarının da desteğini arkasına alarak çalışmalarını güçlü bir biçimde sürdürüyor. Bir günde üç seçim ofisinin açıldığı dünkü programda, esnaf ziyaretleri, dernek toplantıları da gerçekleştirildi. Selvitopu konuşmasının büyük bir bölümünü kentsel dönüşüme ayırdı ve hükümetin diğer illerde uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle o kentlere büyük zarar verdiğini, şimdi gözünü İzmir'e diktiğini ancak İzmir'i bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu seçim kampanyasını her geçen gün daha da güçlenerek sürdürüyor. CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, meclis üyesi adayları ve belediye başkan aday adaylarının da destek verdiği dünkü programda üç seçim bürosu açıldı. İnönü Caddesi, Üçkuyular ve Mimkent'te gerçekleştirilen açılışlar büyük ilgi gördü ve halkın coşkusuna sahne oldu. Açılışların ardından CHP'liler seçim büroları yakınlarında esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

Başkan adayı Selvitopu gündüz gerçekleştirilen programların ardından gece de çalışmalarını sürdürdü ve Uzundere TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek sorunları dinledi. CHP'li aday konuşmasının büyük bir bölümünü Karabağlar için büyük bir öneme sahip olan kentsel dönüşüme ayırdı. Bu projelere ilişkin hükümetin uygulamalarını eleştiren Muhittin Selvitopu, hükümetin diğer illerde uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle o kentlere büyük zarar verdiğini, şimdi gözünü İzmir'e diktiğini ancak İzmir'i bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Selvitopu 6306 Sayılı yasaya da değinerek söz konusu yasanın olumsuzlukları bünyesinde barındırdığını, halkın yararına olmadığını, uygulamasının da söz konusu olamayacağını söyledi.

Selvitopu şöyle konuştu: "Başka illerde kentsel dönüşüm projelerini uyguladılar. Ancak kentlerin silüetlerini bozdular. Çirkin bir görüntü yarattılar. Şimdi İzmir'e göz diktiler. Çünkü İzmir daha yağmalanmamış, daha bozulmamış bir halde. Onun için İzmir köy kaldı diyorlar. İzmir'i kimse bozamayacak. İzmir'i bozmaya gücünüz yetmeyecek. İzmir'i biz koruyacağız. Geleceğe biz taşıyacağız. İzmir'in demokrat insanlarına yıllarca biz hizmet verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.bunu da engelleyemeyeceksiniz. Ayrıca, Karabağlar kentsel dönüşüm potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Dönüşümü rahatlıkla sağlayacak bir ilçe. 540 hektarlık alanda Cennetçeşme, Yüzbaşı Şerafettin, Umut, Özgür, Devrim gibi 13 mahallemizi 6306 Sayılı yasaya göre riskli alan ilan ettiler. Dönüşüm projesi yapılması gerekiyor. Söz konusu yasaya göre bu görev Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görevi. Yaklaşık 1 yıldır ilan edildi ancak henüz ortaya bir proje konulmadı. Koyabileceklerini de zannetmiyoruz. Çünkü bu kolay değildir. "

Kentsel dönüşüm projelerinde de halkın hakkını korumaya özen göstereceğini vurgulayan Muhittin Selvitopu halkın yanında dimdik duracağını söyledi. Selvitopu 6306 Sayılı yasanın bazı maddelerini Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiğini de hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yeri en iyi bilen, halkıyla diyalogu olan yerel yönetimlerdir. Bu yüzden kentsel dönüşüm projeleri Ankara'dan yapılmaz. Maalesef bu yasa yerel yönetimleri devre dışı bırakan bir yasa. Biz AB'ye üye olacağız diyorlar. AB'de yerel demokrasi koşulları geçerlidir. Yani kentler yerelden yönetilir, merkezden değil. Anayasa Mahkemesi bu yasanın bazı maddelerini anayasaya aykırı bulup iptal etti. Gerekçeli kararı bekliyoruz. Bu yasanın işlerlik imkanı bu ülkede olmayacak. Yerel yönetimler mutlaka devreye girecek ve bu işler yerel yönetimler kanalıyla olacak. Halkımızın bu yasaya ilişkin endişeleri var. Hiç merak etmesinler burada yaşayan insanlarımızın yanında dimdik duracağım. Onların haklarını savunmaya devam edeceğim. Bu sorunlar hepimizin, bizim gidecek başka yerimiz yok." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Karabağlar Adayı Selvitopu Sert Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement