CHP'li Ağbaba: Mülteci ve Sığınmacı Sorununun Çözümü İçin Türkiye Derhal Dış Politikasını... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Mülteci ve Sığınmacı Sorununun Çözümü İçin Türkiye Derhal Dış Politikasını...

CHP\'li Ağbaba: Mülteci ve Sığınmacı Sorununun Çözümü İçin Türkiye Derhal Dış Politikasını...

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

05.09.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Mülteci sorununa değinen Ağbaba, "Aylan, Kobani'den kaçıp gelmişti. Kobani'deki bugün gelinen noktada, maalesef bu coğrafyaya gelmiş bin yılın en barbar örgütü IŞİD'in katkısı büyüktür. IŞİD'le aramıza derhal mesafe konulmalı. Mülteci ve sığınmacı sorununun çözümü için Türkiye derhal dış politikasını değiştirmelidir" dedi.

"IŞİD'LE ARAMIZA DERHAL MESAFE KONULMALI"

Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilen basın toplantısında Ağbaba, Bodrum'da cansız bedeni sahile vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan'ı hatırlattığı konuşmasında "Aylan, Kobani'den kaçıp gelmişti. Kobani'deki bugün gelinen noktada, maalesef bu coğrafyaya gelmiş bin yılın en barbar örgütü IŞİD'ın katkısı büyüktür. Geçtiğimiz hafta açıkladığımız raporla birlikte IŞİD'in büyümesinde Türkiye'nin çok önemli rolünün olduğunu görmekteyiz. Derhal Suriye politikası değiştirilmeli, IŞİD'le aramıza derhal mesafe konulmalı, önlem alınmalı" ifadelerini kullandı.

"KOMİSYON PAZARTESİ GÜNÜ ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK"

CHP'li Ağbaba, Suriyeli Aylan'ın bedeninin Bodrum sahiline vurmasıyla sığınmacı sorununun dünya kamuoyunun gündemine geldiğini belirterek 2011 yılında 400 kişiyle başlayan mülteci sayısının milyonlara ulaştığını kaydetti. Komisyonun pazartesi günü çalışmalara başlayacağını belirten Ağbaba, konunun sadece Türkiye'yi ilgilendirmediğini ve Avrupa ülkelerinin de uyarılmasını sağlayacaklarını vurguladı. Ağbaba, "Mülteci ve sığınmacı sorununun çözümü için Türkiye derhal dış politikasını değiştirmelidir" dedi.

"DAVUTOĞLU, 'SENİN AKLINA İHTİYACIMIZ YOK' DEMİŞTİ"

Türkiye'nin dış politikasında hatalar yaptığını savunan CHP Grup Başkanvekili Özel ise "Geçtiğimiz yıl 2 Ekim 2014'te, Sayın Genel Başkanımız 'Kobani'ye özel bir fezleke çıkaralım, bölgede IŞİD varlığına son verelim, püskürtelim. Hem ülkemiz için güvenlik zaafından kurtulalım hem de oradaki insanların göçe zorlanmasını engelleyelim' derken, Sayın Başbakan Davutoğlu, Genel Başkanımıza 'Senin aklına ihtiyacımız yok, sen sus yeter bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti ne yapacağını bilir, devletimiz kudretlidir' demişti" diye konuştu. CHP'li Özel ayrıca Suriyeli sığınmacılara ilişkin oluşturulan komisyonda CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun yer aldığını kaydetti.

CHP'DEN CİZRE HEYETİ

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin " Cizre'de sokağa çıkma sorunu var, CHP konuyu takip ediyor mu?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Özel, konuyu yakından takip ettiklerini ve bölgeye gelecek günlerde heyet göndereceklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Mülteci ve Sığınmacı Sorununun Çözümü İçin Türkiye Derhal Dış Politikasını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement