CHP'li Güngör 'T.C.' İbaresinin Kaldırılmasıyla İlgili Konuştu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Güngör 'T.C.' İbaresinin Kaldırılmasıyla İlgili Konuştu

CHP\'li Güngör \'T.C.\' İbaresinin Kaldırılmasıyla İlgili Konuştu

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Suriyeli mültecilerin gönderilmesi planlanan iller arasında Ordu'nun da yer aldığını belirtti.

22.04.2013 15:32  Güncelleme: 16:21

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, İçişleri Bakanlığı tarafından Karadeniz'deki bazı illerin Valilikleri'ne Suriyeli mültecilerin gönderilmesini iddia ederek, bunların içinde Ordu'nun da yer aldığını belirtti ve tepki gösterdi.

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör parti binasında düzenlediği basın toplantısında Ordu'ya gönderilecek Suriyeli mülteciler ve Ordu Devlet Hastanesi'nde 'T.C.' tabelasının indirilmesini eleştirdi. Suriye'lilerin Karadeniz Bölgesi'ndeki Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin illerine yerleştirilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere bir genelge gönderildiğini belirten Osman Güngör, Samsun Valiliği'nin, dört belediye ile 9 kamu kurumuna gönderdiği genelgeyi gazetecilere dağıttı.

TOPLANTI YAPILDI

Karadeniz'e yerleştirilmesi planlanan Suriyeli mültecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi memleketi Rize'ye neden yerleştirilmediğini de eleştiren Güngör, şöyle dedi:

"Bugün Karadeniz'de gerçekleştirilmek istenen, var olduğu ve çekileceği söylenen PKK'lıların yerine Suriye'den kaçan silahlı muhalif güçlerinin yerleştirilmesi hedeflenmektedir. 400-500 Suriyeli mülteci ailenin Ordu iline yerleştirilmesiyle ilgili bir planlama yapıldığını biliyoruz. Samsun Valiliği'nin birçok resmi kuruluşa gönderdiği yazı var. Bunların içinde Ordu ili de var. Burada basından uzak yapılmış bir çalışmada var. Bazı daire müdürleriyle toplantılar yapılmış, bu mültecilerin yerleşmesiyle ilgili neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulmuş."

Suriyeli mültecilerin, özellikle Karadeniz hedef seçilerek yerleştirilmeye çalışıldığını iddia eden Osman Göngör, "İnsani yaklaşım olarak Suriyeli vatandaşlarla meselemiz yok. Ordu ilindeki vatandaşlarımızın Suriye'den gelecek insanlar tarafından hangi sosyal etkiler altında kalacak. Esas bu işin kurucuları bize başka bir bedel ödetmek için yola çıkmışlardır. Uyanık olmalıyız diyoruz ve bundan dolayıda tepkimizi gösteriyoruz." diye konuştu.

HASTANEYE 'T.C.' TEPKİSİ

Ordu Devlet Hastanesi tabelasında 'T.C.' ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerde de bulunarak Cumhuriyet Savcılarını göreve davet eden ve basın yoluyla suç duyurusunda bulunduklarını belirten Osman Göngör, şunları söyledi:

"Ordu Devlet Hastanemizin tabelasından 'T.C.' ibaresi kaldırıldı ve yeri boş bırakıldı. Bunun sorumlusu kim diye baktığımızda bu sorumlu oradaki bugün hastaneyi idare eden atanmış bürokratlar. Bunlardan başkası yok. Eğer orada bir işgüzar varsa bu işgüzar onu yapmışsa buradan Cumhuriyet'in Savcıları'na basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyoruz. CHP Ordu İl Başkanlığı olarak 'T.C.' ibaresini kaldıran o şahısların hakkında işlem yapılması için Cumhuriyet Savcıları'nı göreve davet ediyoruz. Bunu takip edeceğimizi de buradan beyan ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Güngör 'T.C.' İbaresinin Kaldırılmasıyla İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement