CHP'li Özyiğit: Rusya Akkuyu'da 1 Koyup 5 Alacak - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özyiğit: Rusya Akkuyu'da 1 Koyup 5 Alacak

CHP\'li Özyiğit: Rusya Akkuyu\'da 1 Koyup 5 Alacak

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Akkuyu Nükleer Santral için 'stratejik yatırım' statüsü verilmesi durumunda Rusların yüzde 90 vergi indiriminden yararlanacağını belirterek, "Rusya bu projeye 1 koyup 5 alacak.

11.08.2016 18:23

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Akkuyu Nükleer Santral için 'stratejik yatırım' statüsü verilmesi durumunda Rusların yüzde 90 vergi indiriminden yararlanacağını belirterek, "Rusya bu projeye 1 koyup 5 alacak. Tam 2 milyar dolar devletin kesesinden çıkacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinden sonra Akkuyu'ya stratejik yatırım statüsü verileceğini açıklamasını değerlendiren Abdullah Özyiğit, Erdoğan'ın, Rusya'nın istekleri doğrultusunda hareket ettiğini öne sürdü.

Stratejik yatırım statüsünün Rusya'ya verilmiş net bir taviz olduğunu savunan Özyiğit, şunları söyledi:

"Akkuyu Nükleer Santrali baştan aşağı hukukun ayaklar altına alındığı, kamuoyunun vicdanının ve taleplerinin yok sayıldığı bir projedir. Santral için hukuka uyulmamış, adeta hukuk santrale uydurulmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan stratejik yatırım teşviki kapsamında Akkuyu'nun değerlendirileceğini söylemesi de bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu statüyle Ruslar, yüzde 90 vergi indirimi, kredide devlet desteği ve prim desteği gibi imtiyazları da elde edecek. Üretilen enerjiyi de bize yüksek fiyatlardan satacağı düşünüldüğünde Rusya bu projeye 1 koyup 5 alacak. Tam 2 milyar dolar devletin kesesinden çıkacak."

RUSYA GALİP DEVLET GİBİ DAVRANIYOR

Rusya ile girilen normalleşme sürecinin detaylarının ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Abdullah Özyiğit şöyle devam etti:

"Mersin'in kazanımları, Mersinlilerin talepleri yok sayılmıştır. Nükleer santral Mersin'in geleceğine kan doğramaktır. Akkuyu'dan anlıyoruz ki, masada net belirleyici Rusya'dır. Rusya tıpkı galip devlet gibi davranmaktadır. İşin üzücü kısmı ise AK Parti hükümetinin bu kadar teslimiyetçi bir politika izlemesidir. Buradan bir kez daha tekrar ediyorum, Akkuyu Nükleer Santrali başta Mersin olmak üzere bölgenin ortasına atılan bombadır. Bu hatadan AK Parti hükümetinin yol yakınken dönmesi gerekmektedir."

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özyiğit: Rusya Akkuyu'da 1 Koyup 5 Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement