CHP'lilerden Kandıra Ziyareti - Son Dakika
Yerel

CHP'lilerden Kandıra Ziyareti

CHP Kocaeli milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile Kocaeli İl Başkanı Cihat Altınyuva, partilerinin Kandıra İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

05.07.2015 10:40

CHP Kocaeli milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile Kocaeli İl Başkanı Cihat Altınyuva, partilerinin Kandıra İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Akar, burada yaptığı konuşmada, çeşitli nedenlerle HDP'yi destekleyen CHP'li seçmenin artık kendisine gelmesi ve CHP'ye destek vermesinin zamanının geldiğini söyledi.

"CHP tabanında "koalisyona ortak olacak mıyız?" şeklinde konuşulduğunu aktaran Akar, şöyle devam etti:

" AK Parti'nin koalisyon hükümeti kurması gereken parti HDP'dir. 'CHP ve MHP'ye kapımız açık' diyorlar. 'Çözüm süreci, barış süreci' dediler. PKK'nın şehir merkezlerine yerleşmesinin önünü açtılar. HDP ile yapılan gizli ortaklık sonucu bunlar gerçekleşti. Şimdi başka çareleri kalmayınca MHP'nin tabanına oynuyorlar. Koalisyonu çok olası görmüyorum. Erken seçim çok daha olası gözüküyor'" diye konuştu.

Milletvekili Hürriyet ise 7 Haziran'da kimsenin tek başına iktidar olamadığını belirterek, CHP'nin, seçim kampanyası ve alınan sonuçla ilk defa ön yargılar yüzünden savunmada olan değil, atağa geçen bir parti konumuna yükseldiğini öne sürdü.

Tahsin Tarhan da seçimlerde beklentilerinin daha büyük olduğunu, karşılığını alamadıklarını ama teselli ikramiyesi aldıklarını ifade etti.

Yılmayacaklarını ve yarın seçim olacak gibi çalışacaklarını anlatan Tarhan, "Eğer iktidar ortağı olursak verdiğimiz sözlerimizi gerçekleştireceğiz. Emekliye verdiğimiz sözün arkasında olacağız. Asgari ücret bin 500 lira, mazot 1,5 lira olacak. Muhalefette kalırsak ta, muhalefet görevimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Başka partiye oy verenler baston görevi yapanlar gibi olmayacağız" şeklinde konuştu.

Toplantıda, CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, yönetim kurulu ve belediye meclis üyeleriyle partililer hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'lilerden Kandıra Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement