CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, aile hekimliğinde nöbet sistemini eleştirerek, aile hekiminin hiç bilmediği bir ortamda nöbet tutmasının, halkın sağlığına zarar vereceğini belirtti.

16.12.2015 11:23

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, aile hekimliğinde nöbet sistemini eleştirerek, aile hekiminin hiç bilmediği bir ortamda nöbet tutmasının, halkın sağlığına zarar vereceğini belirtti.

Atıcı, partisinin Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve bazı aile hekimleri derneklerinin temsilcileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, aile hekimlerinin sorunlarına değindi.

AK Parti hükümetlerinin sağlıkta dönüşüm programı ile başlattığı uygulamanın sağlık sektörünü geriye doğru dönüştürdüğünü savunan Atıcı, aile hekimliği sisteminin beklentileri karşılamadığını, birinci basamak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine yol açtığını iddia etti.

Aile hekimlerinin, nöbet sistemi ve ceza puanıyla ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldığını, sözleşmelerinin feshedilme noktasına geldiğini öne süren Atıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Göz boyamak ve oy toplamak amacıyla bir aile hekimini kendi çalıştığı alandan alıp hiç bilmediği bir ortama, nöbete koyarsanız bu halkın sağlığına zarar verir çünkü sağlık, hekimlik bir ekip işidir. Hiç tanımadığınız bir hemşireyle, bir doktor arkadaşınızla, bilmediğiniz bir hastanede sağlık hizmeti üretilmesi mümkün değildir. Sağlık Bakanı'na sesleniyoruz; Sayın Bakan o koltuk sizin babanızın malı değil. O koltuk sizin hizmet etmeniz üzere millet tarafından size verilmiş koltuktur. O koltukta oturup milletle, hekimlerle, sağlık çalışanlarıyla inatlaşamazsınız. Siz bakansınız herkesi dinleyeceksiniz ve milletin yararına sağlık sorunlarını çözeceksiniz."

Aile hekimleri derneklerinin temsilcileri de nöbet sistemini eleştirdiler, Sağlık Bakanlığının popülist yaklaşımlarda bulunduğunu öne sürerek, bundan uzaklaşılmasını, hekimlerin sesine kulak verilmesini, yeni düzenlemelere gidilmesini istediler.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cahilce: sen nasıl doktor oldun ben şüphe duyoyorum milletin menfaatına işlere hep bir karşısın sanki sadece doktorların millet vekili hükümete karşı muhalif başka bir yeteneğin yokmillet artık hikaye anlatanlara inanmıyor doğru olan şeylerde ve milletin faydalı şeylerde bakanlıklardan kanun çıkarmaya bak herşeye karşı gelmen hiçbir işe yaramaz her yürüyüş her pretesto millet galyana getirmene gerek yok millet chp denildiği zaman tiksinmeye başladı bu kadar yapmayın halk size oy bundan......... 0 0 Yanıtla

Advertisement