CHP Milletvekili Kök - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Kök

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CHP Milletvekili Devrim Kök'ün açıklamaları CHP Milletvekili Kök: "Biz sosyal demokrat bir partiyiz.

03.02.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP Milletvekili Devrim Kök'ün açıklamaları CHP Milletvekili Kök:

"Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz herkesin partisiyiz. Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki duygusal kopuşun önlenmesinin garantörü CHP'dir. Bunu başaracak güçteyiz"

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, "Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz herkesin partisiyiz. Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki duygusal kopuşun önlenmesinin garantörü CHP'dir. Bu başaracak güçteyiz" dedi.

Milletvekili Kök, partisinin Kemer İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin doğusunda vatan evlatlarının Türk Bayrağı'na sarılıp gelmesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

Siyasetçilerin, akan kanın durması için ellerinden geleni yaptığına değinen Kök, "Bence siyasetçilerin yaptığı açıklamalardan daha önemlisi şu olacaktır. Mesela İzmir gençlik kolları öncülüğünü yapsın. Türkiye'den insanları taşıyalım, Diyarbakır'daki Kürt gençler onları karşılasın. 'Biz savaş istemiyoruz. Bu bayrakta Türk'ün de, Kürt'ün de kanı var. Kardeş kanı aksın istemiyoruz' diye miting yapsalar, dünyada büyük ses getirir" ifadelerini kullandı.

Kök, sokaklarda bir umutsuzluğun hakim olduğunu savunarak, "Türkiye'de Türkler ile Kürtlerin iki farklı milletmiş gibi lanse edildiğini kaydetti.

AK Parti ile HDP'nin stratejik ortak olduğuna inandığını belirten Kök, "Zıt kutuplar birbirinden beslenir. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz herkesin partisiyiz. Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki duygusal kopuşun önlenmesinin garantörü CHP'dir. Bu başaracak güçteyiz" diye konuştu.

Ortada bir başkanlık konusunun olduğunu ifade eden Kök, şöyle konuştu:

"Bu başkanlık sisteminin içeriği nedir? Bize anlatın ki biz de bilelim. Bize uygun olup olmadığını tartışalım. Diyorlar ki, 'Türk tipi başkanlık' Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir başkanlık. Kuvvetler ayrılığı, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu sistem Türkiye'yi dönüşü olmayan yerlere götürür."

Kök, Türkiye'nin Rusya ile yaşadığı uçak krizinden sonra turizmin kötüye gitmesi nedeniyle bu durumun düzeltilmesi gerektiğini anlattı.

CHP Milletvekili Kök
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Kök - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement