Kılıçdaroğlu: Suriye Türkiye İçin Bir Tehdit Unsur Değildir - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: Suriye Türkiye İçin Bir Tehdit Unsur Değildir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Suriye Türkiye için bir tehdit unsur değildir. Zaten işi başından aşkındır. Orada bizim akrabalarımız var." dedi.

27.03.2014 16:28  Güncelleme: 16:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Suriye Türkiye için bir tehdit unsur değildir. Zaten işi başından aşkındır. Orada bizim akrabalarımız var. Bütün komşularımızla barış içerisinde yaşamak isteriz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; 'Yurtta barış dünyada barış" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen mitinginde, kentte olmaktan onur, gurur ve şeref duyduğunu, bir dahaki seçimlerden sonra Hatay'a başbakan olarak geleceğini belirtti.

Ülkenin birleştirici gücü olacaklarını, hiçbir yurttaşı ötekileştirmeyeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, rengi, inancı ne olursa olsun insanın Allah'ın yarattığı bir varlık olduğunu ve her insanın başının üstünde yeri olduğunu ifade etti.

Kısa süre öncesine kadar başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Başınız açık ya da kapalı olsun hepinizin ellerinden öpüyorum. Hepinizin benim başımın üstünde yeri var. Benim kitabımda ayrımcılık yoktur. Ben insanı severim. Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak kabul ederim. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Ben vatandaşa hizmet edeceğim" diye konuştu.

Suriye'deki iç savaş

Hatay'da her inançtan ve kimlikten insanın barış içerisinde yaşadığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bölmeye, ayrıştırmaya çalışıyorlar, ayrışmayın, bölünmeyin. Ayrılmak, bölünmek, birilerinin ekmeğine yağ sürmek yok. Beraber yaşadık, beraber yaşamaya devam edeceğiz. Suriye'de bir iç çatışma oldu, kardeş kardeşi öldürüyor. 'Kardeşin kardeşi öldürdüğü bir yere silah göndermeyin, cihatçı grupları Hatay'a getirip buralarda eğitmeyin, başınıza bela olur' dedim. Cilvegözü'nü, Reyhanlı'yı gördünüz, insanlarımız hayatlarını kaybetti. Bütün şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Patlamanın olduğu ertesi gün Reyhanlı'ya gittim. Partinin aracıyla gitmedim çünkü siyasi propaganda için gitmedim. Belediye başkanını ziyaret ettim. Gazeteciler, siyasi sorular sordu, 'ben siyaset yapmaya gelmedim, Reyhanlı'nın acısını paylaşmaya geldim bunlar bizim insanlarımız' dedim. Başbakan tam tersini söyledi. Kendisi Reyhanlı'ya gidemedi, ABD'ye gitti. Daha sonra Reyhanlı'ya silahla, topla tüfekle, güvenlik önlemleriyle gitti. Ben insanları kucakladım, acılarını paylaştım. O insanlar bizim insanlarımızdır. Şuanda Türkiye'de 1 milyona yakın göçmen var."

AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Suriye'de akan kanın sorumlusu, dilenen Suriyelilerin sorumlusu kim, ellerini vicdanını koysunlar oylarını öyle kullansınlar" dedi.

Suriye'de akan kanın sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Oraya silah gönderme, militanlar yetiştirme, El-kaide ile kucak kucağa gelme' dedim, ama dinletemedim. Şimdi Suriye'ye savaş açmak istiyor. Bizim büyük önderimiz var, adı Mustafa Kemal Atatürk. Hayatını savaş meydanlarında geçirmiştir, yedi düvele karşı çarpışmıştır. Her yerde mücadele etmiştir. Ülkenin bağımsızlığı kurduktan sonra 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir. Bu ülkenin bağımsızlığını korumak için çaba harcamıştır. Bu ülkede huzur içerinde yaşıyorsak Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Şimdi biz de çocuklarımıza barış içerisinde yaşayacağımız güzel bir Türkiye'yi bırakmak zorundayız. Neden siz silah, para gönderiyorsunuz? Provokasyonu kendileri hazırlıyorlar. Suriye Türkiye için bir tehdit unsur değildir. Zaten işi başından aşkındır. Orada bizim akrabalarımız var. Bütün komşularımızla barış içerisinde yaşamak isteriz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Yurtta barış dünyada barış."

Bayrağa her zaman saygı duyduğunu, bayrağın 76 milyonun onuru olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bayrağın siyasi malzeme yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kırkpınar güreşlerinde 4 AK Partilinin, gençlerin protokol tribününe getirdiği bayrak önünde ayağa kalkmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Şimdi bayrak edebiyatı yapıyorlar. Başbakanlık koltuğunda oturana sesleniyorum, 'Bayrağın önünde ayağa kalkmayanları neden koltuklarında tutuyorsun sen'. Kalkmış seçim propagandası olarak Türk bayrağını kullanıyorsun. Sen önce o bayrak önünde kalkmayanları partiden at" dedi.

Bayrağı, vatanı, insanı sevdiklerini, ayrım yapmadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda yalan yanlış propaganda yapıldığını söyledi.

CHP'nin Hatay'da barışın adresi, halkın partisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kardeşliğin adresi CHP'dir. Ayrımcılığa, bölücülüğe karşı duran tek parti CHP'dir. Kimseyi bölmedik, ayırmadık, ötekileştirmedik, herkese saygı duyduk. Herkese saygı duymayı da bir görev bildik" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Hatay'ın bir diğer özelliğinin de tarih, kültür, üniversite ve tarım kenti olduğunu belirtti.

Zeytinyağının fiyatının 2003'te 4 lira, 2014'de 4,5 lira olduğunu ve artışın yüzde 12 olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, çiftçilere seslenerek mazotun fiyatının ise yüzde 375, gübrenin fiyatının yüzde 400 arttığını, CHP iktidarında mazotun çiftçi için 1,5 lira olacağını kaydetti.

- Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Suriye Türkiye İçin Bir Tehdit Unsur Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement