CHP:orman ve Kıyı Arazileri Spor Federasyonlarına Açılıyor - Son Dakika
Güncel

CHP:orman ve Kıyı Arazileri Spor Federasyonlarına Açılıyor

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Hükümetin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa'da Değişiklik Yaparak, Kıyı ve Orman Alanlarını Özerk Spor Federasyonlarına ve Kamu Kurumlarına Açarak, Bu Alanların "Talan" Edilmesine Çalışmakla İtham Etti.

27.05.2007 16:07

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, tasarıda olmamasına karşın hükümetin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı'nda değişiklik yaparak, kıyı ve orman alanlarını özerk spor federasyonlarına tahsis ederek, bu alanların "talanına" izin vereceğini iddia etti.

Erdal Karademir, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Hükümetin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nda yer almayan ayrıca Komisyon raporlarında da konu edilmeyen "orman" ve "kıyı" kanunda değişiklik içeren iki önergeyi, AKP'li üç Milletvekilinin imzası ile TBMM Genel Kuruluna getirmek istediğini söyledi. Karademir, "Ne tasarıda, nede komisyon raporlarında yer vermeyerek söz konusu değişiklikleri kamuoyundan gizleyen AKP hükümeti orman ve kıyı kanununda yapılacak değişikliklerle Devlet ormanlarını ve kıyıları özerk spor federasyonlarına ve spor kulüplerine açmaktadır" dedi.

AKP'li 3 milletvekilinin değişiklik önergesiyle Kıyı Yasası'nın 6. maddesinde yapılması istenilen değişiklikle, "Ülke tanıtımını üst düzeye çıkaracak uluslar arası spor aktiviteleri ve organizasyonların yapılması amacına yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşları ile özerk spor federasyonları ve spor kulüpleri tarafından yapılan spor tesisleri"nin kıyı alanları ile sahil şeritlerinde yapımının amaçlandığını belirten Karademir, şunları kaydetti:

99 YILA KADAR KİRALAMA İMKANI

"Diğer değişiklik önergesiyle de; Orman Yasası'nın 17. maddesinde yapılması istenilen değişiklikle, Devletçe ve sportif faaliyetlerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile özerk spor federasyonlarına devlet ormanlarının kırk dokuz yıl süre ile tahsis edilebileceği, İzin amaç ve şartlarına uygun olarak faaliyet gösteren hak sahiplerinin izin sürelerinin; doksan dokuz yıla kadar uzatılabileceği öngörülmektedir.

ÖNERGE ANTALYA'DAKİ GOLF ALANI İLE Mİ İLGİLİ?

Kıyılarda ve ormanlarda yapılması düşünülen sportif tesislerin türü ve bu tesislerin, daha uygun alanlar yerine kıyılarda ve ormanlarda yapılmak istenmesinin nedeni açıklanmalıdır. Talep edilen önergelerin; talan edilmesi yargı kararıyla durdurulan Antalya Sorgun ormanları ve her bir golf alanı için 750. 000 metre kare orman arazisine gereksinim olduğunu ifade eden 'özerk' Türkiye Golf Federasyonu ile bir ilgisinin bulunup bulunmadığı da AKP hükümeti tarafından da açıklanmalıdır." (ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP:orman ve Kıyı Arazileri Spor Federasyonlarına Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement