4 Gazetenin Satışlarının Engellenmesi Meclis'te - Son Dakika
Güncel

4 Gazetenin Satışlarının Engellenmesi Meclis'te

4 Gazetenin Satışlarının Engellenmesi Meclis\'te

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, havaalanı metro istasyonlarında Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık'ın engellendiği iddialarını Başbakan'a sordu.

05.01.2014 11:23  Güncelleme: 12:56

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, havaalanı metro istasyonlarında Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satışlarının engellendiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a, "Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satışlarının engellendiği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

METRO DURAKLARINDA İLAN

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "3 Ocak 2014 tarihinden itibaren Smart Cubeadlı (Atatük Havalimanı Metro İstasyonu, DTM Metro İstasyonu, Yenibosna Metro İstasyonu, Ataköy Metro İstasyonu, Bakırköy Metro İstasyonu, Zeytinburnu Metro İstasyonu, Davutpaşa Metro İstasyonu, Terazidere Metro İstasyonu, Topkapı Ulubatlı Metro İstasyonu, Fatih Emniyet Metro İstasyonu, 4. Levent Metro İstasyonu, Levent Metro İstasyonu 2.inci Balkon - Kanyon AVM Çıkış, Levent Metro İstasyonu 1'inci Balkon - Metrocity AVM Çıkış, Gayrettepe Metro İstasyonu, Şişli- Mecidiyeköy Metro İstasyonu, Şişli-Mecidiyeköy Metro İstasyonu, Taksim Metro İstasyonu ve Füniküler- Kabataş Metro İstasyonu) büfelerde Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satışlarının engellenmesi iddia edilmektedir" dedi.

(Haber Sözcü, gazetesinde bugün böyle yer aldı)



Tanrıkulu, şu sorulara yanıt istedi:

"Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satışları yukarıdaki büfelerde yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu büfelerde Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satışlarının engellendiği iddiası doğru mudur?

Smart Cube adı ile faaliyet gösteren büfelerde Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satılmaması için Buğra Perakendecilik ve Mak. San. Tic. Ltd. Şti. (Smart Cube)"ye baskı yapıldığı iddiası doğru mudur? Eğer doğruysa bu talimatı kim veya kimler vermiştir?

3 Ocak akşamı Smart Cube büfelerinin sorumlularına SMS yoluyla "Arkadaşlar yarın sabah Sözcü Evrensel Yurt ve Aydınlık Gazetelerini standa dizmeyin tezgah arkasına gözükmeyen bir yere kaldırın bu gazetelerin sorulması halinde ise kalmadı bitti diye müşteriye bilgi verilecek satmıyoruz denilecek akşam da geldiği gibi iadesini yapacaksınız' mesajlarını kim veya kimler göndermiştir?

Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satışlarının engellenmesi için büfe işletmecisi ve çalışanlarına "Kalmadı bitti' dedirtmeye zorlayanlar kimlerdir?

Smart Cube adlı büfelerde Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık Gazetelerinin satışlarının engellenmesi Anayasa'nın 28. Maddesi ile düzenlenmiş Basın Hürriyeti Kanunu'nun açıkça ihlali değil midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 4 Gazetenin Satışlarının Engellenmesi Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • YOZZGATLI: BU GAZETELERDE YANGINA KÖRÜGÜYLE GİDİYOR AŞIRI SALDIRYOR BİRAZ İNSAAFLI OLMASI LAZIM GERCİ BU GAZETLERİN VATANA MİLLETE BİR HAYIR GETİRMEZLER 16 21 Yanıtla
  • istnbullll: ya allah aşkına bu yasaklanan gazetelerde yalandan başka bişi yaziliyormu elinizi vizdaniniza koyupta konuşun 22 14 Yanıtla
  • ilkeryasin: arkadaşlar bu ülkede bırakın isteyen istediğini okusun isteyen istediğini izlesin biz millet olarak bunun ayrımını yapacak zekedayız.yasklarla bir yere varamayız. 27 3 Yanıtla

Advertisement