CHP Uşak Milletvekili Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz Açıklaması

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Anayasa gereği isteğe bağlı din eğitimi ilkesi çiğneniyor.

27.08.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Anayasa gereği isteğe bağlı din eğitimi ilkesi çiğneniyor. Artık AİHM kararları ne yazık ki yok sayılıyor" dedi.

CHP'li Yılmaz TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, TEOG sınavı içi tercih yapmayan öğrencilerin 95 bininin meslek lisesine, 40 bininin ise İmam Hatip Liselerine yerleştirildiğini iddia ederek, eğitimin öğrenci isteğine göre yapılması ilkesinin ortadan kaldırıldığını savundu.

Yılmaz, İmam Hatip Liseleri'nde bir milyon öğrenci hedeflediğini öne sürerek 2002 yılında 450 İmam Hatip Lisesi'nde 71 öğrenci ve 2014 yılında 940 okul ve 680 bin öğrenciye ulaşıldığını aktardı. Yılmaz, "Anayasa gereği isteğe bağlı din eğitimi ilkesi çiğneniyor. Artık AİHM kararları ne yazık ki yok sayılıyor. Milli Eğitim Müdürleri başarılı öğrencilerin İmam Hatip'lere yönlendirilmesi için genelge gönderiyor, öğretmenlere ve müdürlere baskı yapılıyor. Hakkari'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Bölge Okulu kapatılıp İmam Hatip yapılıyor. İmam Hatip Liseleri'ne gidecek öğrenciler için servis konuluyor" ifadelerini kullandı.

'Kindar', 'itaatkar' ve 'dindar' nesiller yetiştirmek istendiğini iddiasında bulunan Yılmaz, çocukların İmam Hatip Liseleri'ne gitmesi zorunluluğu getirildiğini öne sürdü.

Yılmaz, 76 bin okul müdür ve personelinin görevine son verildiğini söyleyerek, "16 bin okul müdüründen 7 bini ve Uşak'ta 112 okul müdüründen 70'inin görevine son verildi" diye konuştu.

Yılmaz, Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesine yönelik olarak ise, "Tam bağımsız ülkenin eğer bütün bakanları dinleniyorsa, bütün kadroları dinlemiyorsa, bu da yalanlamıyor, devam edilecek deniyorsa, buna karşı devletler hukukundan kaynaklanan haklarını kullanamayan bir Bakanlar Kurulu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız devletimizin Bakanlar Kurulu değil, ancak sömürge bir ülkenin memurları diye değerlendirilebilir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Uşak Milletvekili Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement