Çiğdem Karaaslan: "Ak Parti Seçici Konumda" - Son Dakika
Politika

Çiğdem Karaaslan: "Ak Parti Seçici Konumda"

Çiğdem Karaaslan: "Ak Parti Seçici Konumda"

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, seçim sonuçlarının çok büyük bir belirsizlik olarak görmemek gerektiğini belirterek, "Bizim kapımız herkese açık. Herkesle aynı şekilde diyalog ortamında görüşmelerimizi yapacağız. Fakat AK Parti seçici konumdadır.

12.06.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, seçim sonuçlarının çok büyük bir belirsizlik olarak görmemek gerektiğini belirterek, "Bizim kapımız herkese açık. Herkesle aynı şekilde diyalog ortamında görüşmelerimizi yapacağız. Fakat AK Parti seçici konumdadır. Buna göre bir yol haritası belirlenecektir" dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, seçimin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde 116. MKYK Toplantısı ve Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldıktan sonra, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt ile Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerinde bulundu. Bafra ziyaretinde Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de hazır bulundu.

Karaaslan, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda teşkilat üyelerine seçim döneminde gösterdikleri samimiyet ve gönülden destekleri nedeniyle teşekkür etti.

"İSTİŞARELERİMİZ SÜRÜYOR"

Çiğdem Karaaslan AK Parti'nin seçimden birinci parti olarak çıktığının unutulmaması gerektiğini belirterek, "13 yıl sonra birinci partiyiz. 76 ilde milletvekili çıkarttık. 56 ilde birinci partiyiz. Dolayısıyla bu bir kaybedilmiş bir seçim ya da çok büyük bir geriye gidiş değil. Biz sadece 13 yıldır iktidara alışmış ekip olarak bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Hakikaten çok küçük oy oranlarını büyük başarı adlandıranlar ise büyük bir mutluluk yaşıyorlar. Öncelikle biz Türkiye için yola çıktık. Türkiye sevdalısıyız. Öngörülebilirliği zor bir döneme girdik. Öngörülerimiz şu anda çok net değil. Önümüzü o anlamda çok net göremiyoruz. MKYK üyesi olarak Başbakanımızla birlikte toplantı yaptık. AK Parti tüm mekanizmalarında istişarenin önemine inanan bir partidir. İstişarelerimizi önce MYK, ardından MKYK sonra il başkanları ile toplantıları yaptık. Önümüzdeki günlerde ise milletvekillerimizle toplanarak istişarelerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"KARAR VERİCİ AK PARTİ'DİR"

AK Parti'nin önünde iki önemli gerçeği olduğunu belirten Karaaslan, "Birincisi tabanımızın hassasiyetleri. Bunu hiç bir zaman göz ardı etmeyeceğiz. Öbür taraftan da Türkiye'nin menfaatleri. Bu ikinci önemli husus. Bu iki hususun birleştiği en önemli noktada AK Parti karar verecek. AK Parti karar verici oyun kurucu durumdadır. Dolayısıyla kararı yine biz vereceğiz. Türkiye'nin lehine hiç bir vakit kaybetmeden önünü görebileceği pozisyona tekrar getirebileceğiz. Seçim kampanyasında eski Türkiye'ye dönmek istediğimizi defalarca vurguladık. İdealimiz yeni Türkiye dedik. Bu konudaki fikrimizde değişiklik yok. Şu anda tek başına iktidar olacak çoğunluğa sahip olmadığımız için önümüzdeki seçenekleri değerlendireceğiz. Bunu böyle çok büyük bir belirsizlik olarak görmemek lazım. Bizim kapımız herkese açık. Herkesle aynı şekilde diyalog ortamında görüşmelerimizi yapacağız. Fakat AK Parti seçici konumdadır. Buna göre bir yön haritası belirlenecektir. Türkiye için 3 ay, 6 ay kaybetmek, 3 yıl 6 yıl kadar geriye gitmektir. İnşallah en kısa zamanda bunları aşacağız. Önümüzdeki süreçte canla başla çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 8 Haziran sabahı itibariyle yeni bir bismillah demenin zamanıdır. Yeniden bir yola çıkışın zamanıdır. Biz nasıl '8 Haziran sabahı yeni bir Türkiye'ye uyanacağız' diyorduk. Evet, yine yeni Türkiye ideallerimizden vazgeçmediğimize göre biz yine yeni Türkiye'nin sabahına uyandık. Önümüzde farklı bir yol haritası var. Başta Başbakanımız olmak üzere tüm teşkilatlarımız inşallah bu süreci en hayırlı Türkiye'ye zarar vermeden halledeceğiz, atlatacağız. Bundan hiçbir şüphemiz yok" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çiğdem Karaaslan: 'Ak Parti Seçici Konumda' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement