Çıraklar, Kosgeb Sayesinde Girişimci Oluyor - Son Dakika
Güncel

Çıraklar, Kosgeb Sayesinde Girişimci Oluyor

KOSGEB Edirne Bölge Müdürü Döngel: "Eğitime gelen çırak ya da iş yeri çalışanı, bir süre sonra sertifikasyonun ardından iş yerini açmak istiyor.

11.01.2015 11:47

CİHAN DEMİRCİ - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) düzenlediği kurslardan yararlanan çıraklar, iş yeri açarak istihdama katkı sağlıyor.

KOSGEB Edirne Bölge Müdürü Bedri Döngel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın, erkek ve gençlere yönelik kurslar açtıklarını söyledi.

"KOSGEB'in eğitim verdiği kişiler büyük oranda iş sahibi oluyor" diyen Döngel, "İş hayatında şöyle bir durum ortaya çıktı. İş hayatına çırak giren, iş yeri açmak istiyor. Eğitime gelen çırak ya da iş yeri çalışanı bir süre sonra sertifikasyonun ardından kendi iş yerini açmak istiyor. Bu durum iş arayan kişilere birçok seçenek sunmuş oluyor" ifadesini kullandı.

Döngel, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale'yi kapsayan AB girişimcilik projesi hazırladıklarını belirterek, AB'den alacakları fonla 5 ili ön plana çıkaracak projeler geliştireceklerini anlattı.

Uluslararası araştırma ve yurt dışıyla eşleştirme programları gerçekleştireceklerine dikkati çeken Döngel, "Bu, Türkiye'de 5 ilin dışında hiçbir yerde yok. Edirne KOSGEB lider ildir. Burada Edirne KOSGEB, Tekirdağ'dan Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Ticaret Odası gibi kurumlar proje temsilcileri oldu" bilgisini paylaştı.

Ahiliğin modern versiyonu

Döngel, işsizleri ekonomiye kazandırmak ve insanlara girişimcilik kültürü aşılamak istediklerini söyledi.

Ahiliğin modern versiyonunu KOSGEB'in gerçekleştirdiğini belirten Döngel, şunları anlattı:

"Yani bir nevi çağdaş çırak ve iş yeri sahipleri yetişiyor. Türkiye'deki insanlar aslında girişimcidir. Birçok iş alanında eğitim faaliyetimiz var. Kişiler eğitimin ardından verilen sertifikayla ve maddi destek aldıktan sonra iş yerini açabiliyor. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde KOSGEB destekli girişimcilik dersi konuldu. Öğrenciler, lisans ve ön lisans eğitiminin ardından hemen iş kurma olanağı buluyor."

Döngel, bölgenin ve Türkiye'deki insanların kalkınması için birçok proje hazırladıklarını sözlerine ekledi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çıraklar, Kosgeb Sayesinde Girişimci Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement