Çomü'de Öğrencilere Yönelik İş Başı Eğitim Programı - Son Dakika
Yerel

Çomü'de Öğrencilere Yönelik İş Başı Eğitim Programı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), öğrencilere yönelik iş başı eğitim programı çalışmaları başladı.

01.07.2015 16:59

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), öğrencilere yönelik iş başı eğitim programı çalışmaları başladı.

ÇOMÜ, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde oluşturulan protokol kapsamında öğrencilere staj yaparken ücret kazanma imkanı sunulacak.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Senato Salonu'ndaki iş birliği toplantısında yaptığı konuşmada, "Haydi gençler iş başına" temalı programa gerekli önemin gösterileceğini söyledi.

İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, çok önemli olan projenin öğrencilerin beklentisi ile iş hayatı arasındaki uçurumu kapatma amacıyla oluşturulduğunu bildirdi.

İŞKUR Müdür Yardımcısı Mustafa Höke ise yaptığı sunumda eğitim programını ayrıntıları hakkında bilgi verip, 15 yaşını dolduran tüm öğrenciler ile işsizlerin programdan yararlanabileceğini belirtti.

Eğitim programının en fazla 160 gün olarak, günde en az 5, en fazla 8 saat, haftada en fazla 6 gün uygulanabileceğini aktaran Höke, www.iskur.gov.tr adlı web adresine, 81 ildeki İŞKUR, 61 ilçedeki hizmet merkezleri ile ÇOMÜ ÖSEM'deki irtibat noktasına başvuru yapılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü'de Öğrencilere Yönelik İş Başı Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement