Çorum'daki Yangın - Son Dakika
Güncel

Çorum'daki Yangın

Vali Kara: "Belki birkaç gün çadırlarda kalacaksınız, belki ondan sonra konteyner evlerde kalacaksınız ama devlet en kısa sürede evlerinizin yerine yenisi yapıp, bunu telafi edecek"

15.11.2014 17:41

Çorum Valisi Ahmet Kara, Bayat ilçesi Çukuröz köyündeki yangında evlerini kaybeden vatandaşlara devletin yeni konutlar yapacağını ve kayıplarını en kısa sürede telafi edeceğini bildirdi.

İmam lojmanı ve köy konağı dahil 29 evin yangında kullanılamaz hale geldiği Çukuröz'e, Bayat Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya ile gelen Kara, incelemelerde bulundu.

Evlerini kaybeden vatandaşlara "geçmiş olsun" temennisinde bulunan Kara, üzücü bir olay yaşandığını ancak tek tesellinin, yangının herhangi bir can kaybı ve yaralanmayla sonuçlanmaması olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan, kayıplarının telafisi konusunda endişe etmemesini isteyen Kara, şöyle konuştu:

"Hiç ümidinizi kaybetmeyin. Bunların hepsi yerine gelir, hepinizin yaralarını sararız. Maddi zararlarınızı karşılarız, evler yerine gelir, daha güzelleri yapılır, problem değil. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. Sevindiğimiz tek şey, can kaybının olmamasıdır. Allah göstermesin, can kaybı olsa ona çok üzülürdük. Mal, her zaman yerine gelir. Belki birkaç gün çadırlarda kalacaksınız, belki ondan sonra konteyner evlerde kalacaksınız ama devlet en kısa sürede evlerinizin yerine yenisi yapıp, bunu telafi edecek. Bu devlet sözü, benim sözüm. Hepinizin huzurunda söylüyorum. Hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra gereğini yapacağız inşallah."

Kara, elektrik kontağı ihtimali üzerinde durulduğunu ancak yangının nedeninin henüz belirlenemediğini ifade etti.

Bu tür olaylara daha çabuk müdahale edilebilmesi için köylülerin görüşlerini de dinleyen Kara, şunları kaydetti:

"İlçe merkezlerine uzak olan ve ulaşım konusunda sıkıntı yaşanan köylerdeki yangınlara itfaiye ekiplerinin müdahalesi geç oluyor. Havadan, helikopterle yangına müdahale edilmesi daha makul ve hızlı bir çözümdür. Buradaki yangın için Karabük'teki yangın helikopterimizi istedik ancak helikopterin gece görüşü yokmuş. Bu konuyu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından sorumlu Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'a da aktardım. Kendisi de en kısa sürede konuyla ilgili çalışma yapılması ve eksikliğin giderilmesi için talimat vereceğini söyledi."

Bu arada, Türk Kızılayının gönderdiği 30 çadır, görevliler tarafından okulun yanında bulunan alana kurularak vatandaşların kullanımına hazır hale getirdi. Yangında evlerini kaybedenlerin, bu geceden itibaren bu çadırlarda kalacağı öğrenildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'daki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement