Çorum'un İlçelerine Doğalgaz Getirilmesi - Son Dakika
Yerel

Çorum'un İlçelerine Doğalgaz Getirilmesi

Çorum\'un İlçelerine Doğalgaz Getirilmesi

AK Parti Çorum Milletvekili Uslu: "Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerimizin doğalgaz boru hattı proje ve kamulaştırma ihaleleri Ocak ayında yapılacak"

25.12.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, "Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerimizin doğalgaz boru hattı proje ve kamulaştırma ihaleleri Ocak ayında yapılacak" dedi.

Uslu, yazılı açıklamasında, Türkiye genelinde ilçelerinde doğalgaz kullanabilmesi konusunda Bakanlar Kurulunca belirlenen kriterleri yerine getiren ilk kentin Çorum olduğunu belirterek, Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerine doğalgaz getirilmesi için yapılan çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Çorum Valiliği, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyelerinin koordineli ve özverili çalışmalarıyla 3 ilçenin abone işlemlerinin tamamlandığını hatırlatan Uslu, şunları kaydetti:

"BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Kalkınma Bakanlığından talep ettiği ek ödenek, takibimiz sonucu 2013 yatırım programına dahil edilmiştir. Türkiye genelinde 9 ilçe için aktarılan 1 milyon liralık ödenekle Çorum ilimizde Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerimiz doğalgaza kavuşacaktır. Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerimizin doğalgaz boru hattı proje ve kamulaştırma ihaleleri Ocak ayında yapılacak. Alaca'da 22 Ocak'ta, Osmancık'ta 17 Ocak'ta ve İskilip'te de 23 Ocak 2014 tarihinde doğalgaz boru hatları, arazi, etüt, harita ve kamulaştırma ihaleleri gerçekleştirilecektir."

Proje ve kamulaştırma sürecinin işin başlama tarihinden itibaren yaklaşık 9 ayda bitirileceğini ve daha sonra da boru hatlarının ihalesinin yapılacağını ifade eden Uslu, "Katkılarından dolayı halkımıza, belediye başkanlarımıza ve destek veren yerel paydaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'un İlçelerine Doğalgaz Getirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement