Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan: “Çözüm süreci, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de ölen 250 bin şehidimizin vefa borcudur"

16.11.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, "Çözüm süreci, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de ölen 250 bin şehidimizin vefa borcudur" dedi.

Mardin'de düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Başkanları toplantısına katılan Milletvekili Ercan Candan ve beraberindeki bir grup partili Nusaybin ilçesini ziyaret etti.

Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru'yu ziyaret eden Candan, yaptığı konuşmada, çözüm sürecine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun büyük destek verdiğini söyledi.

"Biz bu çözüm sürecini ama öyle ama böyle bitirmek mecburiyetindeyiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Çözüm süreci, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de ölen 250 bin şehidimizin vefa borcudur" ifadelerini kullanan Candan, şöyle konuştu:

"Hepsi kol kola girdiler, yedi düvele karşı hayatlarını feda ettiler. Bizler onların torunları olarak şimdi çıkıp eğer böyle bir sıkıntı ortaya çıkmışsa, biz bunu onlara dayanarak çözmek zorundayız. Üç gün sonra onların karşısına çıktığımızda hesabını verebilecek şekilde çıkmalıyız. Onun için bu tarihin bize yüklediği bir borçtur. Bu borcu bir yoluyla ödemek ve bu işi çözmek zorundayız. Cumhurbaşkanımız 'Ben bu yola hayatımı koydum.' dedi. O dedikten sonra bize düşen her şeyimizi koymaktır. Sadece vekillere değil herkese bu görev düşüyor. Bu bir vebaldir. Çözüm süreci bu işin anahtarıdır."

Daha sonra Candan ve beraberindekiler, ilçedeki tarihi mekanları gezdi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement