Çözüm Süreci İzleme Heyeti'nde Yer Alacak İsimler Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci İzleme Heyeti'nde Yer Alacak İsimler Belli Oldu

Çözüm Süreci'nde İzleme Heyeti'nde yer alacak isimler belli oldu. Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Ahmet Taşgetiren, Öztürk Türkdoğan, Hilal Kaplan ve Avni Özgürel izleme heyetinde yer alacak.

19.03.2015 18:45  Güncelleme: 20:18

Çözüm süreci kapsamında oluşturulması öngörülen izleme heyetiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Heyette yer alacak isimler belli oldu. Kulislerdeki bilgilere göre; Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Ahmet Taşgetiren, Öztürk Türkdoğan, Hilal Kaplan, ve Avni Özgürel de heyette yer alacak.

AKİLLER, İZLEME HEYETİNDE

İzleme Heyeti'ndeki 5 ismin ortak bir özelliği de var. Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Ahmet Taşgetiren, Hilal Kaplan ve Avni Özgürel daha önce Akil İnsanlar Heyeti'nde de birlikte çalışmıştı. Kadir İnanır, Akdeniz Bölgesi heyetinde, Deniz Ülke Arıboğan Marmara Bölgesi heyetinde, Avni Özgürel ve Hilal Kaplan Ege Bölgesi heyetinde, Ahmet Taşgetiren ise İç Anadolu Bölgesi heyetindeydi. Öztürk Türkdoğan ise 7 yıldır İHD Genel Başkanlığı yapıyor.

İZLEME HEYETİ YEDEK LİSTE

Bu isimler heyette yer almayı kabul etmezse İzleme Heyeti Yedek Listesi'nde Beril Dedeoğlu, Ali Bayramoğlu ve Şah İsmail Bedirhanoğlu olacak.

AKDOĞAN DA HDP DE DOĞRULAMADI

Başbakan Yardımcısı Akdoğan da "Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin" açıklamasında bulundu.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de "İzleme Heyeti henüz kurulmuş değil, kesinleşmiş isimler de yok" diye konuştu.

Al Jazeera'nin ulaştığı Öztürk Türkdoğan kendisine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Kadir İnanır'a da herhangi bir bilgi gitmediği öğrenildi.

HEYET, ÖCALAN'IN MESAJIYLA DÖNDÜ

İmralı Heyeti bugün Abdullah Öcalan'la görüştükten sonra adadan döndü. Öcalan'ın, 21 Mart Cumartesi günü Diyarbakır'da okunacak mesajıyla dönen heyetin dönüşü sonrası izleme heyetiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

ÖCALAN'IN MESAJI YAZILI OLACAK

Ayrıca Nevruz'da Öcalan'ın mesajının nasıl olacağı yönündeki tartışmalar da netleşti. Alınan bilgiye göre Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mektubu görüntülü değil yazılı olarak okunacak.

HEM TÜRKÇE HEM KÜRÇE OKUNACAK

Öcalan'ın mesajını HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Kürtçe, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Türkçe olarak okuyacak.

Öcalan'ı ziyaret eden heyette Halkların Demokrasi Partisi Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık bulunuyordu.

Çözüm Süreci İzleme Heyeti\'nde Yer Alacak İsimler Belli Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci İzleme Heyeti'nde Yer Alacak İsimler Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (97)

  • türk sorunu olsa bu: ya kadir pkk partısınden millet vekili adayi olmak istıyorum seleettın kabul edrese dıyordu bu mu tarafsız. cumhür başkanımız da kürt sorunu yok dedi ki zaten yok sadece kendılerı sorun. ya bunlar türk sorununu mu görüşecekler 101 12 Yanıtla
  • Cumhur: Kadir inanır sana hiç Yakışmadı bu dedol git Irak'ta yaşa Artık 74 17 Yanıtla
  • CCC:BBP: KISKANLAR CATLASIN KADIRDEN IRKCILIK YOK BEYLER 27 41 Yanıtla
  • MEHMET: KADİR İNANIR ZATEN HDPLİ ŞİMDİ BUNLARMI İZLEME HEYETİ VAY ÜLKEMİN HALİNE. 62 6 Yanıtla
  • ccc: Merak ediyorum acaba bebek katiline Sayin ocalan diyemi hitap edecekler...Yaziklar olsun 58 8 Yanıtla
  • Tolga: Kadir inanır bu ülkeyi terk etsin hemen. ALIN kimlik kartını elinden Ermenistan'a . 53 10 Yanıtla
  • zaza: helal sana kadir abi oylar hdp. ye 15 47 Yanıtla
  • Vedat: Sayın öcalan bu Barış'ın umududur 8 52 Yanıtla
  • MALATYALI: MALATYALI 44 HAYIRLISI OLSUN İNŞALLAH BİRGÜN TAM KARDEŞLİK DOSTLUK GELİR TÜRKİYE CUMHURİYEİ ADINA ALLAH HER ŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN TÜM MİLLETİN BUYUK UMUDU VAR BARIŞTAN YANA 4 54 Yanıtla
  • POYRAZ: Pkk sempatizanı görevlendirilmiş hainler yalandan nickler alıp Toplu beğeni yorum yapıyor en az 15 civarı hain var buralardan çıkmayan. 47 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement