'Çözüm Süreci mi Bölünme Süreci Mi?" Paneli - Son Dakika
Güncel

'Çözüm Süreci mi Bölünme Süreci Mi?" Paneli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Süleyman Şah Türbesi'nin nakli ricattır, geri çekilmedir, mağlubiyettir.

24.02.2015 15:11

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, " Süleyman Şah Türbesi'nin nakli ricattır, geri çekilmedir, mağlubiyettir. İktidarın bunu zafer olarak sunmasının tek amacı ise seçim öncesi oy kaybetmemek" dedi.

Destici, partisinin Beykoz ilçe teşkilatının Kavacık'taki Asia Princess Otel'de düzenlediği "Çözüm süreci mi bölünme süreci mi?" panelinde yaptığı konuşmada, Şah Fırat Operasyonu'na değindi.

Süleyman Şah Türbesi'nin Türkiye sınırına 200 metre mesafede inşa edildiğini söyleyen Destici, "Kim ne derse desin, Süleyman Şah Türbesi'nin nakli ricattır, geri çekilmedir, mağlubiyettir. İktidarın bunu zafer olarak sunmasının tek amacı ise seçim öncesi oy kaybetmemek. PKK'nın PYD'nin Ayn-el Arap'a sahip çıktığı kadar, Türkiye Cumhuriyeti kendi toprak parçasına ve Süleyman Şah Türbesi'ne sahip çıkamamıştır. Hepimiz bundan hicap duyuyoruz ama bu acziyetin, bu ricatın tek sorumlusu iktidardır. Ama bir gün gelecek siyasi hesabı sandıkta, daha sonra da Türk mahkemelerinde sorulacaktır" diye konuştu.

Destici, türbenin inşa edileceği yerde terör örgütüne ait simgeler bulunduğunu anlatarak, "Neymiş IŞİD tehlikesi varmış. PKK'ya, PYD'ye IŞİD tehlikesi yok mu? Onlar kadar Türkiye'nin gücü yok mu? Türkiye'yi yönetenlerin basiretsizliği, cesaretsizliği bu sonucu doğurmuştur. Biz orada stratejik bir mevzi kaybettik, manevra alanımızı kaybettik. O zaman, Kıbrıs'ı Rumlar işgal etmeye başladığında Türkiye'yi yönetenler 'Rum tehlikesi var, İngiliz tehlikesi var, biz oradaki 100 bin vatandaşı boşaltıp Türkiye'ye getiriyoruz' deselerdi" değerlendirmesinde bulundu.

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarıyla demokrasinin önüne engel konulmaya çalışıldığını öne süren Destici, şunları söyledi:

"Millete 'molotofkokteyli atanlara ceza vermek istiyoruz muhalefet karşı çıkıyor, yüzü kapalı eylem yapanlara ceza vermek istiyoruz muhalefet karşı çıkıyor' diyorlar. 'Bonzaicilere ceza vermek istiyoruz muhalefet karşı çıkıyor' diyorlar. Hayır, muhalefet bunlara karşı çıkmıyor. Muhalefet bunlara 'evet' oyu kullandı. Muhalefet, biz sivil sıkıyönetime, özgürlüklerin alanının kısıtlanmasına, demokratikleşmenin önüne engeller konmasına karşı çıkıyoruz."

Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın unutturulmaya çalışıldığını iddia eden Destici, "Özgecan'a Allah rahmet eylesin. Küçük yaşta çocuklarımız kaçılıp, tecavüz edilip, öldürülüyor. Sadece birkaç gün konuşulup 'en üst düzeyden ceza vereceğiz' denilip milletin tepkisi dindiriliyor. Ama biz unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Panele, emekli Orgeneral Edip Başer, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, parti yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çözüm Süreci mi Bölünme Süreci Mi?' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement