Cso Bankalar Birliği'nin 50. Kuruluş Yılı İçin Çalacak - Son Dakika
Güncel

Cso Bankalar Birliği'nin 50. Kuruluş Yılı İçin Çalacak

Cso, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Yarın Akşam Düzenlenecek, TBB'nin 50. Kuruluş Yıldönümü Konserinde Sahne Alacak.

03.11.2008 12:08

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO), Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 50. Kuruluş Yıldönümü konserinde sahne alacak. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yarın akşam düzenlenecek resepsiyonla 50. yılını kutlayacak olan TBB, CSO'nun seslendireceği klasik eserlerle yarım asırlık tarihini kutlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen organizasyonda, CSO, iki piyanist Hüseyin Sermet ile Mertol Demirelli'ye eşlik edecek.

Orkestrayı CSO Genel Müzik Direktörü Şef Rengim Gökmen'in yöneteceği konserde, Sermet ile Demirelli, Wolfgang Amadeus Mozart'ın "İki Piyano İçin Konçerto"sunu yorumlayacak. Konserde, ayrıca Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi Uvertürü" ile Bedrich Smetana Vysehrad'ın "Ma Vlast" isimli eserleri de seslendirilecek.

-CSO'DAN "ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ"-

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ankara dönüşünde, 13 ve 14 Kasım'da "Atatürk'ü Anma Konseri"yle, Atayı ölümünün 70. yıldönümünde anacak. Konser, aynı zamanda "CSO Konser Salonu Gala Konseri" olarak gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ile Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın da yer alacağı konserde, Ferit Tüzün'ün "Esintiler", Sergei Rachmaninov'un "Paganini'nin Bir Teması Üzerine Rapsodi", Beethoven'ın "Korolu Fantezi", Ahmed Adnan Saygun'un "Yunus Emre Oratoryosu"ndan bölümler ile Alexander Borodin'in "Poloveç Dansları" seslendirilecek. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cso Bankalar Birliği'nin 50. Kuruluş Yılı İçin Çalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement