Çukurca Semaları Paraşütlerle Renklendi - Son Dakika
Yerel

Çukurca Semaları Paraşütlerle Renklendi

Uzun yıllar yaşanan terör olayları nedeniyle helikopter ve silah seslerinin yankılandığı Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Elmalı Yaylası'nda, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla ilk kez motorlu yamaç paraşütü yapıldı Çatışmalardan dolayı sürekli helikopter ve savaş uçaklarının gezdiği Hakkari semalarında,

24.06.2014 12:36

MEHMET DAYAN - Terör olayları nedeniyle helikopter ve silah seslerinin yankılandığı Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Elmalı Yaylası'nda, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla ilk kez motorlu yamaç paraşütü yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan çözüm sürecinin ardından yasaklı yaylaların kullanıma açılması, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde farklı etkinlik ve organizasyonların yapılmasının önünü açtı.

Uzun yıllar yaşanan terör olayları nedeniyle çatışmaların ve operasyonların eksik olmadığı Çukurca, çözüm sürecinin meyvelerini toplamaya başladı.

Önceki yıllarda yaşanan çatışmalardan dolayı sürekli helikopter ve savaş uçaklarının gezdiği Hakkari semalarında, ilk kez yapılan motorlu yamaç paraşütü, renkli görüntüler oluşturdu.

Çukurca'ya gelen Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübüne bağlı 6 kişilik ekip, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Elmalı Yaylası'nda yamaç paraşütü yaptı.

Binlerce metre yükseklikteki dağlardan kendilerini bırakan paraşütçüler, gökyüzünde süzülerek hem saklı kalan eşsiz manzaraları izleme imkanı buldu hem de Çukurca semalarını renk armonisine dönüştürdü.

Hayatlarında ilk kez gördükleri paraşüt gösterisine tanıklık eden ve gördükleri manzara karşısında heyecanlanan Çukurcalı çocuklar ise yaşadıkları sevinci sporculara el sallayarak gösterdi.

-"Uçuşlarımızda barış ve kardeşlikten başka bir şey görmedik"

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Üyesi Hamza Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin ardından bölgenin güzelliklerini görmek ve bölgedeki insanlarla kucaklaşmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, havacılık sporunu yöre halkına sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çözüm süreciyle daha güvenli hale gelen Hakkari ve Şırnak bölgesine gelerek insanlarla buluşmanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Akgül, "Burada çok keyifli bir uçuşlar gerçekleştireceğiz. Çukurca semalarında, Kazan Vadisi'nde ve Han Yaylası bölgesinde uçuşlarımız olacak. Gerçekleştirdiğimiz uçuşlar sırasında barış, dostluk ve kardeşlikten başka bir şey görmedik" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çukurca Semaları Paraşütlerle Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement