Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan Erzurum'da - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan Erzurum'da

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan Erzurum\'da

Erdoğan, iftar çadırında vatandaşlarla orucunu açtı.

06.07.2014 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da belediye tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla iftar yaptı.

Başbakan Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından, Tebrizkapı Kent Meydanı'nda kurulan iftar çadırına geçti.

Eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla orucunu açtı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, iftar sofrasında Erzurumlularla bir araya gelmelerine imkan sağlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Erdoğan, rahmet ve mağfiret ayının içinde olduklarını belirterek "Temennim odur ki inşallah bu ay Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Mısır'da, Myanmar'da, Patani'de dünyanın değişik yerlerinde hakikaten şu ramazanışerifi zulüm içinde yaşayan kardeşlerimiz bundan kurtulurlar. Temennim odur ki Türkiye'de bizler de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirerek çözüm süreciyle birlikte inşallah Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Çerkez'iyle Gürcü'süyle, Roman'ıyla hep birlikte bir kardeş olmanın şuurunu yaşarız" diye konuştu.

-"Ne kadar şükretsek azdır"-

"Bizi bölüp parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz, birbirimizi Allah rızası için sevmeye mecburuz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek millet idraki içinde, tek bayrak idraki içinde, tek vatan idraki içerisinde, tek devlet idraki içerisinde inşallah hep birlikte ülkemizin aydınlık geleceğine milletçe beraber yürürüz. Ben şu anda yine Erzurum'un sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantıya katılacağım. Fakat sizlerle şu anda beraber olduk, bu muhabbet sofrasında beraber olduk. Bundan dolayı Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Bu vesileyle sizleri tekrar şükranla yad ediyorum.  Ama unutmayın ki 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimi yolunda gayretlerinizi bekliyorum."

Erdoğan, daha sonra akşam namazının iftar çadırının yanında bulunan Narmanlı Camisi'nde kıldı ve vatandaşlarla sohbet etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement