Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu sistem değişikliği demokratik hayatımızda ilk defa milletin egemenliğini hakim kılacak, yani millet sandıkta doğrudan 5 yıllık iktidarı belirleyecek, 5 yıl sonra da beğenmediği takdirde değiştirecek.

15.03.2017 23:08

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu sistem değişikliği demokratik hayatımızda ilk defa milletin egemenliğini hakim kılacak, yani millet sandıkta doğrudan 5 yıllık iktidarı belirleyecek, 5 yıl sonra da beğenmediği takdirde değiştirecek." dedi.

Topçu, Kahramankazan Belediyesince düzenlenen "Çarşamba Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına milletin muhteşem bir şekilde, topyekun katılımını beklediğini söyledi.

Bu meselenin bir hükümet sistemi değişikliği meselesi olduğunu dile getiren Topçu, "İnsanlar siyaseten de birbirinin yüzüne bakamayacak laflar etmemelidir. Onun için ben burada Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak açıkça söylüyorum, yani 'evet' oyu verenler direkt cennetlik, 'hayır' oyu verenler cehennemlik değildir, asla ve kata." diye konuştu.

Topçu, bunun demokratik bir tercih olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Sadece 'hayır' oyu veren kardeşlerimize, Anadolu'da meşhur bir söz vardır ya 'arkadaşını söyle bana kim olduğunu söyleyeyim sana'. Avrupa Birliği ülkelerinin peşi peşine yaptığı bu hadiselere iyi bakmaları lazım. Bizim aşağı yukarı 45 yıldır Anadolu'daki her bir evin neredeyse hanesine ateş düşüren bölücü terör örgütünün çalışmalarına iyi bakmaları lazım. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü 250'ye yakın şehidimiz, 2 bin 500'e yakın gazimiz var. O terör örgütünün çalışmalarına iyi bakmamız lazım. Neticede hedefe giderken yanında sağında, solunda kim var, ona iyi bakmaları lazım ve şunu unutmamak lazım, yani bu sistem değişikliği bir rejimi değiştirmiyor, bir diktatörlüğü getirmiyor. Bu sistem değişikliği demokratik hayatımızda ilk defa milletin egemenliğini hakim kılacak, yani millet sandıkta doğrudan 5 yıllık iktidarı belirleyecek, 5 yıl sonra da beğenmediği takdirde değiştirecek."

"Bugüne kadar nasıl oluyordu?" ifadesini kullanan Topçu, "Güya biz sandığa gidip belirlediğimizi zannediyorduk ama 65 tane hükümet olmuş, bunların içerisinde şu 15 senedir, o da Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek siyasi liderliği ile bu işleri becermişiz. Onun dışında hep hocalardan, localardan, paşalardan, yargıçlardan medet umularak iktidar belirlenmiş, iktidarı da onlar belirlemişler. İktidarda istemedikleri takdirde onlar götürmüşler." dedi.

Topçu, milletin 16 Nisan'dan sonra doğrudan iktidarını belirleyeceğini ve iktidar eğer gidecekse de milletin kendisinin sandıkta belirleyip sandıkta götüreceğini kaydederek, onun için 16 Nisan'ın çok önemli bir eşik olduğunu düşündüğünü söyledi.

Yalçın Topçu, "Sadece Ankara'yı düşünerek değil, medeniyet coğrafyamızda yeni harita belirlemeye çalışıyorlar, onu da düşünerek milletimizin oy kullanacağı kanaatini taşıyorum ve şimdiden 'hayırlı olsun' diyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen ve gazeteci yazar Serdar Arseven'in de konuşmacı olarak katıldığı program sonunda, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk konuşmacılara günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement