Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sosyal Medyadan Şifreli Kutü'l Amare Mesajı - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sosyal Medyadan Şifreli Kutü'l Amare Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sosyal medyada, Kutul Amare zaferini temsilen 19.16'da paylaşmaya başladığı mesaj, 100. yıl dönümünü vurgulayan 20.16'da tamamlandı.

29.04.2016 21:24  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kutül Amare Zaferi'nin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen tören çerçevesinde sosyal medya üzerinden de mesaj vermeyi tercih etti. Erdoğan'ın, twitter ve facebook üzerinden verdiği mesajların zamanlaması ve kodlara dayalı olması ise dikkat çekiciydi.

Kutül - Amare Zaferi'nin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama töreni, saat 20.00 itibariyle İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başladı. Törene, Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Erdoğan, tören öncesinde ve sırasında sosyal medya üzerinden de, bu tarihi zaferle ilgili mesaj vermeyi tercih etti. bugün Irak topraklarında bulunan Kutül Amare'de zafer, 1916 yılında kazanılmıştı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Erdoğan, bu zaferle ilgili sosyal medya üzerinden kodlara dayalı bir mesaj vermeyi tercih etti.

ÖNCE TWİTTER ÜZERİNDEN MESAJ YAZDI

Erdoğan, zaferin kazanıldığı 1916 yılına atfen bu akşam saat 19.16'dan itibaren resmi twitter hesabı üzerinden şu mesajları paylaştı:

*Biz, gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz.

*Bu millet, Malazgirt zaferinden Çanakkale destanına, tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır.

*Bugün, milletimizin, ecdadımızın yazmış olduğu bir başka eşsiz destanın, Kûtü'l-Amare zaferinin 100. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

*Kûtü'l-Amare, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen vatanına nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli ve en açık örneklerden biridir.

*Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kûtü'l-Amare zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır.

*Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa'yı rahmetle anıyorum.

*Kûtü'l-Amare zaferinin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum.

FACEBOOK'TA MESAJLARINI TEKRARLADI

Erdoğan, aynı mesajları saat 20.16 itibariyle de Facebook'taki hesabında yineledi. Saat 20.16, zaferin 100. yıl dönümü olan 2016 yılını temsil ediyordu. Erdoğan, böylece sosyal medya üzerinden simgelere dayalı bir mesaj vermeyi tercih etti. Erdoğan'ın, sosyal medya hesaplarında zafere ilişkin tarihi resimlere de yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Sosyal Medyadan Şifreli Kutü\'l Amare Mesajı

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sosyal Medyadan Şifreli Kutü'l Amare Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement