Cumhurbaşkanı Erdoğan Polis Memurlarını Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Polis Memurlarını Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Türkiye, terörle mücadelede bu kadar zorlanıyorsa bunda paralel yapının istihbarat ve terörle mücadelede birimlerimize verdiği zararın önemli payı vardır.

07.04.2016 14:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Türkiye, terörle mücadelede bu kadar zorlanıyorsa bunda paralel yapının istihbarat ve terörle mücadelede birimlerimize verdiği zararın önemli payı vardır." dedi.

Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabulünde konuşan Erdoğan, polislerin kafasının rahat olması gerektiğini, evinde huzur içinde yaşadığı zaman işini en iyi şekilde yapacağını söyledi.

Polislerle ilgili son yıllarda pek çok önemli düzenleme ve iyileştirici çalışmalar yapıldığını anlatan Erdoğan, özlük hakları, terörle mücadeledeki ihtiyaçlar ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi başta olmak üzere emniyet teşkilatını daha ileriye taşıyabilmek için gereken her çalışmayı destekleyeceklerini bildirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle paralel yapının büyük tahribat verdiği istihbarat gibi, terörle mücadele gibi, kaçakçılık gibi alanlarda yeni ve daha güçlü bir yapının süratle oluşturulması şarttır. Bugün Türkiye, terörle mücadelede bu kadar zorlanıyorsa bunda paralel yapının, istihbarat ve terörle mücadelede birimlerimize verdiği zararın önemli payı vardır. Ben özellikle bu yapı içerisinde olan kardeşlerime sesleniyorum, başınızı iki elinizin arasına alın, düşünün ve 'Ben kime hizmet ediyorum, nereye hizmet ediyorum, kime kulluk yapıyorum' bunu ne olur iyi düşünün. Çünkü biliyorsunuz bizim temel ilkemiz, 'Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekiniz', budur. Onun için bu hesabın başlangıç noktası burasıdır."

Ölüm ötesinde herkesin şaşmaz bir terazide hesaba çekileceğini dile getiren Erdoğan, "Onun için birileri diyor ki 'Filanca bize şah damarımızdan daha yakın'. Bakın bu çok tehlikeli bir ifadedir. Bize şah damarımızdan daha yakın olan sadece tek yaratıcı olan Allah'tır, daha başkası yoktur. Bu bizim uluhiyet anlayışımızı zedeler. Bizim uluhiyet anlayışımızda Allah'a eş yoktur. Bu ifadeler, Allah göstermesin, insanın ayağını kaydırır ve şirke götürür. Buna asla fırsat vermemiz gerekir. Ben bu teşkilatımızı tenzih ediyorum ama bunlara fırsat vermeden de bu yola bizim devam etmemiz gerekir. Çünkü birliğimizin ve beraberliğimizin temel taşları bunlardır. Bu itikadidir, bu bir akidedir. Eğer bu anlayışta sapma olursa orada ayağımız kayar ve tehlike orada başlar." ifadelerini kullandı.

"2023'te 85 milyonu yakalamış bir Türkiye olalım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden yapılanma sürecinin bir an önce tamamlanıp, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına en üst düzeyde cevap verebilen bir çalışma düzeninin oturtulması gerektiğine işaret ederek, "Önümüzde ülkemizin ve milletimizin geleceğini ilgilendiren çok önemli bir yol ayrımı var. ya 2023 hedeflerimizin yolundan gidip ülkemizi bir üst lige çıkartacağız ya da tıpkı 1990'larda olduğu gibi bitip tükenmek bilmeyen krizlerin içinde yuvarlanıp, gideceğiz." dedi.

Salonda ön sıralarda genç polislerin oturduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu polislerin 20-25 yıl öncesindeki Türkiye'nin durumunu tam bilmediklerini dile getirdi.

Erdoğan, şu anda inşa edilen yeni Türkiye'nin çok farklı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Artık bu Türkiye, herkesi hayran bırakan bir Türkiye. Şu anda yılda, az da olsa 1 milyon nüfus artışıyla bir Türkiye var, 79 milyona ulaşmış bir Türkiye var. Temennim odur ki yoğun bir şekilde hedefimiz, 2023'te 85 milyonu yakalamış bir Türkiye olalım diyoruz. Çünkü genç, dinamik bir nüfusla Türkiye, ekonomisiyle de çok daha güçlü bir konuma gelecek, bunu biliyoruz. Onun için bizim yolumuz 2023 yoludur. Sizleri bu yolda daha fazla gayret göstermeye davet ediyorum."

Regaip Kandili'ni de tebrik eden Erdoğan, "Rabbim bizleri nasıl recepe kavuşturduysa şaban, ramazan aylarına da kavuştursun. Arkasından da Ramazan Bayramı'nı ülkemizde ve tüm İslam dünyasında bir bayram olarak kutlamayı da bizlere nasip etsin. Ülkemiz, milletimiz ve tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum. İnanıyorum ki bu dualar şehitlerimiz için, bu dualar gazilerimiz için ve bu dualar ülkemizin aydınlık yarınları için, tüm yakınlarımız ve ölmüşlerimiz için olacaktır. Hakk katında kabul ve karin olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, yarın başlayacak üç ayların da milleti tüm bereketi ve rahmetiyle kuşatmasını, Suriye ve Iraklılar başta olmak üzere tüm mazlumların sıkıntılarının hafiflemesine vesile olmasını temenni eden Erdoğan, "Türk Polis Teşkilatının 171'inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Sizlerin şahsında, nezdinde tüm polislerimize yaptıkları çalışmalar, verdikleri mücadele için şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"Her şehit benim evladımdır, kardeşimdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından yurdun çeşitli yerlerinde görev yapan polislerle canlı bağlantı gerçekleştirdi, salondaki bazı polislere başarı belgesi verdi.

Antalya'da toplum destekli polislik şube müdürlüğü görevli polislerle canlı bağlantıyla konuşan Erdoğan'a EXPO'ya yönelik hazırlıklarla ilgili bilgi verildi, kentteki G-20 Zirvesi'nin başarıyla geçtiği anımsatıldı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten G-20'de polis, güvenlik teşkilatımız Antalya'da çok farklı, bambaşka bir güvenlik başarısı sergiledi. Gelen tüm misafir liderler tarafından da bu övgüyle ele alındı. Hepsi bu konuda da şükranlarını, teşekkürlerini de bize ifade ettiler." diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde görev yapan önleyici hizmetler şube müdürlüğüne bağlı motosikletli polis timindeki polislerle canlı bağlantıyla konuştu.

Daha sonra Şırnak'ın İdil ilçesinde görev yapan özel harekat polisleriyle bağlantı gerçekleştirildi. Salondakilerin uzun süre alkışladığı bağlantı için Erdoğan, "Yiğit polislerimizi görüyoruz. Evelallah dimdik, her şeyleriyle orada tüm insanımız, halkımız, vatanımız için gerekli mücadeleyi sürdürmekteler. Rabbim yar ve yardımcıları olsun inşallah." diye konuştu.

Çalışmalarına ilişkin bilgi veren Komiser Yardımcısı Hasan Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının kendilerini olumlu etkilediğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanım sizin desteğinizi arkamızda hissetmek bize büyük moral veriyor buralarda. Sizi yanımızda hissetmemiz çok büyük mutluluk." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan bir isteklerinin olduğunu belirten Yıldız'ın, "Tek isteğimiz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize en iyi şekilde bakmanız. En iyi şekide baktığınızdan da şüphemiz yok." sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gerek başbakanlığım döneminde gerekse daha sonra şehitlerimizle, gazilerimizle ilgili olarak çıkardığımız yasa ve adeta ilanihaye devam edecek bir devlet desteği var. Bunların hepsi şehitlerimizle, gazilerimizle ilgili olsun devlet garantisi altındadır. Bunlar devam edecek. Evlatları varsa evlatlarına yönelik gerek eşlerine yönelik, gerek anne babalarına yönelik bu desteklerimiz devam edecektir. Eğitim, öğretim bu noktada üniversiteyi bitirene kadar bu destekler devletimiz tarafından devam edecektir. Aynı şekilde konut noktasında da TOKİ evlerinden konut edinme noktasında onlara verdiğimiz özel imkanlar var. Bunlar aynı şekilde devam edecektir.

Birçok hayırsever kardeşlerimiz şehitlerimize yönelik özellikle valilerimizi arıyor onlar da kendileri özellikle şehitlerimizin yakınlarına, belki bu tüm şehitlerimiz için olmuyor ama bazı illerde bu tevessülü valilerimiz yapıyor ve valilerimiz vasıtasıyla şehit yakınlarına bu tür konut edindirme adımları da atılmış vaziyette. Biz de teşvik ediyoruz, tavsiyede bulunuyoruz. Her zaman bunların takipçisi olacağız. Bundan şehit ailelerimiz hiçbir zaman rahatsız olmasınlar. Varsa en ufak bir sıkıntıdan muhakkak özel kalemimden beni haberdar etmelerini de kendilerinden rica ederim. İçişleri Bakanı'mı bu noktada haberdar etmelerinden ayrıca memnun olurum. Şunu bilesiniz ki her şehit benim evladımdır, kardeşimdir. Onların evlatları bizim evladımızdır. Yaşadığımız sürece evelallah biz de sahip çıkacağız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sahip çıkacaktır. Çünkü bizde şehidin, gazinin yeri çok farklıdır, müstesnadır. Bundan endişe olmasın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra terörle mücadelede kahramanca görev yapan polislere başarı belgesi verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Polis Memurlarını Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement