Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı'na Akarca'yı Atadı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı'na Akarca'yı Atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı'na Mehmet Akarca'yı atadı.

19.05.2015 00:13  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca'yı Yargıtay Cumuhuriyet Başsavcılığına seçti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca bu görev için gösterilen adaylar arasından Akarca'yı seçtiği kaydedildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamı, görev süresi 21 Mayıs'ta dolacak olan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in kendi isteğiyle emekli olması üzerine boşalmıştı.

Akarca, Erbil'in görev süresinin dolmasından sonra yerine geçecek ismi belirlemek için 28 Nisan'da Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılan seçimde adları belirlenen adaylar arasında yer alıyordu.

MEHMET AKARCA KİMDİR?

Mehmet Akarca'nın özgeçmişi, Yargıtay'ın internek sitesinde şu şekilde yer alıyor; 21.01.1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesi'ni bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır. İzmir hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Akarca; sırasıyla Uşak/ Ulubey, Van/ Gevaş, Aydın/ Sultanhisar Hâkimliği, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 18.01.2010 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Mehmet Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 21.10.2013 tarihinde Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. İngilizce bilen Akarca, evli ve iki çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı\'na Akarca\'yı Atadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı'na Akarca'yı Atadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ekip tamam : Daha büyük zulüm ler için durmak yok zulme devam 25 10 Yanıtla
  • Harbi cocuk: Allah yardimcin olsun hayirli olsun 16 10 Yanıtla
  • mardinlı: Trolere hayırlı olsun. Artık seçilende minnet borcunu, en kısa zamanda oder. Yargıtay CMB değilde, Akp CMSAVCİSİ üretkenliği hayırlı olsun koyunlara 13 7 Yanıtla
  • ...: Turkcell ede adamlarini atayacaklar 12 2 Yanıtla
  • rezalet: savcılar hakimler avrupadaki gibi seçimle gelmeli. yoksa her zaman brinin kölesi olmaya mahkumlar. 9 0 Yanıtla
  • HASAN KIRTEPE: Kesin TARAFSIZDIR.(HAH HAH HAAAAAA) 6 1 Yanıtla
  • dağdelen: varlığın yeter paşa 0 0 Yanıtla

Advertisement